Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ

Στην παραλία των Πολλωνίων υπήρχε ανάγκη επισκευής, αφού η θάλασσα είχε ξεκουφώσει τα τσιμέντα. Τα έργα στη θάλασσα είναι δύσκολα και απαιτούν επίσης δύσκολες άδειες και έτσι κάποιοι (;) προχώρησαν στα γρήγορα να κάνουν τις εργασίες, χωρίς σχέδια και υπεύθυνο έργου, άρα ο καθένας έκανε ότι κοντόφθαλμα τον συνέφερε.
Ενοχλούσαν τα μυωπικά συμφέροντα κάποιων οι μεγάλες αλμύρες (!), κόπηκαν. Εξυπηρετούσε μια διαπλάτυνση, έγινε. Βοηθούσε μια ανύψωση (για να μη γέρνουν τα τραπέζια) έγινε έστω και αν το χειμώνα θα πνίγονται οι δίπλα.
Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι σε βάρος τους αυτή η ενέργεια έστω και αν έδωσαν χώρο και για 1-2 τραπέζια ακόμη. Αν δεν υπήρχαν οι αλμύρες θα έπρεπε να τις φυτέψουν και όχι να τις κόψουν και μάλιστα αυθαίρετα.
Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι δικά τους όλα όσα βρίσκονται μπροστά στο μαγαζί τους και ότι έχουν και άλλοι (ίσως και περισσότερο)δικαίωμα στο χώρο.Η ενέργεια αποτυπώνει όλο το ελληνικό μεγαλείο που μας έχει φέρει εδώ σήμερα …. Αυθαιρεσία, απουσία οποιασδήποτε υπεύθυνης αρχής, αλλά και κοινωνικής αντίδρασης

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το εχουμε δει και στον αδαμαντα,και φυσικα οπως παντα δεν εγινε τιποτα
Και το λιμεναρχειο κοιμαται,δεν ξερω αν το ξερετε,τωρα εμαθε (μετα απο 10 χρονια)πως στο κηπο εγινε μωλος,και ψαχνουν να βρουν την ακρη του νηματος

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ!!

ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ 2 ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ

ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η Ελλάδα!
Αυθαιρεσία, ατιμωρησία, ασέβεια.
Η Μήλος είναι άξιο δείγμα της Ελλάδας που χρεωκοπεί

Ανώνυμος είπε...

και δεν κάνουμε όλοι μαζί μια ωραία -συμβολική και πραγματική- μήνυση;
Πρόκειται για μια απόλυτη αυθαιρεσία που αλλοιώνει οριστικά και με το έτσι θέλω μια ιδιαίτερη και αγαπημένη γωνιά της Μήλου, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς την -απαραίτητη- άδεια του δασαρχείου.
Ας πάψουμε να τους καμαρώνουμε
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΙΖΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΑΡΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΩΣΑΝΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΕΚΟΥΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ!

ΟΙ ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ

ΚΡΙΜΑ!

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ Η ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ;

Κυρίτσης Μιχάλης είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG. Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΤΟ ΛΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΙΩΝ ΕΧΕΙ 5-6 ΑΔΕΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΡΓΕΙΩΝ ΟΠΟΥ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΛΕΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ. ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ 2η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΤΛ ΚΤΛ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Α, ναι; και ποια ακριβώς από αυτές τις υπηρεσίες έδωσε την άδεια να κοπούν οι αλμύρες;η εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων μήπως;
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

Α, ναι; και ποια ακριβώς από αυτές τις υπηρεσίες έδωσε την άδεια να κοπούν οι αλμύρες;η εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων μήπως;
Αντώνης

Κυρίτσης Μιχάλης είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΕ ΑΔΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΜΥΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΠΙΕΣ. ΠΟΛΥ ΠΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΜΥΡΕΣ. ΕΙΔΑ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΗΛΘΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΙΣΕΙ. 30 ΑΤΟΜΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΛΩΝΙΑΤΗΣ. ΕΚΕΙ ΦΑΝΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ, ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ.

Μηλίων διάλογοι είπε...

Άρα Μιχάλη, το έργο είναι του Δήμου και σε όποιον δεν αρέσει,"τα παράπονα στον Δήμαρχο" κυριολεκτικά.
Τώρα έχοντας σαν προηγούμενο την τσιμεντοποίηση του Αδάμαντα καλό είναι να προσέχουμε τα Πολλώνια που έχουν πάρει τα πρωτεία του τουρισμού.
Σήμερα, κατά την άποψη μου, και άποψη και άλλων τα Πολλώνια έχασαν, δεν κέρδισαν με την απώλεια των γέρικων (υπάρχουν πολλές στη Μήλο!) αλμυρων.
Τέλος(έβαλες πολλά ζητήματα που όμως δεν θα ασχοληθώ με όλα εδώ) η ανωνυμία των blog έχει πολυσυζητηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε αυτό το blog.Τελικά είναι αποδεκτό σαν κάτι άλλο μέσο που έχει συν και πλην, αλλά είναι προτιμότερο να ακούγονται προβλήματα και απόψεις έστω με ψευδώνυμο ή και ανώνυμα παρά να μην ακούγεται η άποψη, που κυκλοφορεί έτσι και αλλοιώς, αλλά αναπάντητη (πάντα βέβαια καλόπιστα και χωρίς κτυπήματα κάτω από τη μέση).

ΗΛΙΑΣ είπε...

σαν κατοικος του νησιου εχω διαπιστωσει οτι κανεις δε νοιαζεται για το νησι! βλεπω οτι ολοι μας το παιζουμε νομιμοι σε ολα και το μονο που θελουμε κατηγοροντας ειτε φορεις,ειτε συμπολιτες μας να καταγγειλουμε τις αυθερεσιες των αλλων! επικρατει η αποψη οτι θα ειμαι ευτυχισμενος μονο αν ο γειτονας μου δυστυχισει και μετα το παιζουμε σε μια θλιβερη κατασταση οπως η προχθεσηνη συμπασχοντες!! θα ηθελα να ζω σε μια αρμονικη κοινωνια αλλα .... και δε φοβαμαι να το δηλωσω επωνυμα!! ευχαριστω ολους αυτους τους δηθεν για την καταντια μας!!! ΗΛΙΑΣ ΨΑΘΑΣ

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.