Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΗΛΟΥ

"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2010"
Η Πειραματική Σκηνή Μήλου, πιστεύοντας πως το χειμώνα το νησί μας έχει περισσότερο ανάγκη από πολιτιστικά δρώμενα, ξεκίνησε το πρόγραμμα "Πολιτιστικός Χειμώνας 2010" που περιλαμβάνει, πέραν των δικών της θεατρικών παραστάσεων και ποικίλες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις:
1. Σάββατο, 30 Ιανουαρίου Μουσικές περιπλανήσεις για δύο σολίστ.
Θεόφιλος Σωτηριάδης, σαξόφωνο. Κώστας Μακρυγιαννάκης, κιθάρα

2. Πέμπτη και Παρασκευή 18-19 Φεβρουαρίου
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ, ο βάρδος του ριζίτικου και της κρητικής μπαλάντας.

Οι επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι:

3. Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη βράδυ στις 8.30.
"Ραντεβού για σινεμά".
Προβολές επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών, συζήτηση και παρέα.

4. Σάββατο και Κυριακή 13-14 Μαρτίου και Σάββατο και Κυριακή 20-21 Μαρτίου.
Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΗΛΟΥ ανεβάζει την θεατρική κωμωδία "Με δύναμη από την Κηφισιά" των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά.
Θα ακολουθήσουν και άλλες παραστάσεις του έργου μετά το Πάσχα που θα ανακοινωθούν
προσεχώς.

5. Τετάρτη 14 Απριλίου
Διάλεξη: Η εικαστική τέχνη από το μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Από την Μανταλένα Τσερώνη.

6. Παρασκευή 16 Απριλίου
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!! Ποιοτικές παραστάσεις θεάτρου σκιών για τα παιδιά των σχολείων.

7. Κυριακή 18 Απριλίου
"Μουσική Χρονομηχανή". Με δύο σολίστ. Δάφνη Σοφοκλέους, πιάνο & Ελένη Καρτάση, Βιολί.

8. Μέσα Μαΐου
Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΗΛΟΥ στο θεατρικό έργο "Λάσπη" του Β. Χατζηγιαννίδη.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους. Αυτό είναι το ζητούμενο. Το τι θα γίνει το χειμώνα.
Για το καλοκαίρι, ξέρουμε και έχουμε. Αυτό είχε πει ότι θα έκανε και ο Δήμος: Θα έδινε έμφαση στα χειμβνιάτικα δρώμενα και όχι στα εύκολα του καλοκαιριού. Αλλά την δέσμευση αυτή την πήρε το ποτάμι. Η μάλλον, το ΝΕΡΟ!...

Ανώνυμος είπε...

Σωστά αυτά που λες φίλε μου,αλλά και η πειραματική σκηνή έγινε εισπρακτική σκηνή,και έχει αλλάξει πολύ από τότε που ξεκίνησε.
αντάρτης

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Einai megalh kakia na les thn peiramatikh skhnh eispraktikh. katigoreis mia omada anthropwn pou den exoun valei sthn tseph tous ena euro (mhn pw posa exoume dwsei kai se xrimata kai se wres kai se psyxh kyrios). Alla etsi einai. Pisw apo thn anwΝimia mporoume na petame oti theloume kai katigoroume poly eykola. Fenetai pws ektos apo kakia omws uparxei kai pikria mazi. Kai mhn nomizeis... 5xil katoikoi hmaste. eykola katalavenei o enas ton allon akoma kai anwnuma!!!!

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ είπε...

Παρακαλούμε τον κύριο Αντάρτη να κάνει τον κόπο να μας διευκρινίσει τι εννοεί με το ότι η Πειραματική Σκηνή έγινε "εισπρακτική". Αν απλά εννοεί ότι ο σύλλογος, εκτός από τις εισφορές των μελών του, δέχεται κάποιες χορηγίες και βάζει εισιτήριο στις παραστάσεις για να καλύψει τις δαπάνες των εκδηλώσεων, έτσι είναι, έτσι ήταν εξ αρχής, και πώς αλλιώς να γίνει; Έτσι λειτουργούν οι σύλλογοι. Αν όμως υπαινίσσεται ότι κάποιοι στον σύλλογο "αμείβονται" για την προσφορά τους τον παρακαλούμε και προκαλούμε να βρει το κουράγιο να βγει από την κρυψώνα του ψευδώνυμού του και να έλθει να ελέγξει τα οικονομικά του συλλόγου. Αυτό θα έδινε την δυνατότητα να αποκαλυφθεί η κακοήθεια κι ο φθόνος που υποβόσκουν κρυπτόμενοι στην ανωνυμία.
Για την Πειραματική Σκηνή Μήλου
Κατερίνα Μπερδολόγου

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο αντάρτη!
Τους έχω δει εγώ όλους αυτούς της πειραματικής που όταν έρχονται στην Αθήνα κυκλοφορουν με κάτι Lexus που κρύβουν σε πανάκριβα γκαράζ!
Μερικοί έχουν και μπράβους!
Ξέρω έναν που βοήθησε τον Χριστοφοράκο να πάει στη Γερμανία. Της πειραματικής κι αυτός!
Η Κατερίνα ψωνίζει μόνο απ' του Ζολώτα τα τελευταία χρόνια!

Ώπα τσολιά μου!!!
Κάνε επανάσταση κι έλα κοντά μου!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ 'ΑΝΤΑΡΤΗ΄'ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ......

Μηλίων διάλογοι είπε...

Είναι λυπηρό και αποθαρύνει κάθε προσπάθεια για το δημόσιο καλό, αυτή η εύκολη κατηγορία χωρίς καμιά τεκμηριωμένη υποστήριξη. Δείχνει κοινωνική παρακμή ...
Η Πειραματική Σκηνή Μήλου έχει δώσει τεράστιο έργο και αν υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση έστω και από κάποιον από όσους δεν συμμετέχουμε πρέπει να επιχειρηματολογήσει και όχι μισόλογα που πληγώνουν

Ανώνυμος είπε...

...και που να δεις τι φυλάνε στις θυρίδες όλοι αυτοί θυσαυρούς σου λέω!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βαράτε ,δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς "ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό".

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως, με αυτά που έγραψα,άφησα να εννοηθούν πως τα μέλη της πειραματικής σκηνής έχουν βάλει χρήματα στις τσέπες τους,όπως γράφει ο Μιχάλης ο Κυρίτσης
Για μένα Πειραματική σκηνή είναι η σκηνή,που είναι 10 φίλοι κάνουν μερικές παραστάσεις ,για τους ίδιους και για το κόσμο του τόπου που μένουν,και τίποτα άλλο,και για αυτό το λόγο λέγεται ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ,Η ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ (ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΚΣΗΛΩΣΕΩΝ) ΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ!!!!!!!
Αυτή είναι η άποψη μου,και σε κανένα δεν πέταξα τη ρετσινία πως μαζεύει χρήματα.
Οσο αφορά την θέση της Κατερίνας πως κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία....συμφωνώ,αλλά την άποψη αυτή την έχω εκφράσει σε διάφορες συζητήσεις,χωρίς να φοράω μάσκα.
Αντάρτης

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΡΔΟΛΟΓΟΥ είπε...

Η Κατερίνα Μπερδολόγου είπε:
Είναι φανερό πως ο "φίλος" Αντάρτης ενοχλείται από την πορεία και εξέλιξη της Πειραματικής Σκηνής Μήλου. Φαίνεται πως την θέλει «…10 φίλοι, μερικές παραστάσεις, και τίποτα άλλο…».
Αν η λέξη ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ σημαίνει αυτό για σένα φίλε… δικαίωμά σου. Το «τίποτ’ άλλο» σου εμάς δεν μας εκφράζει. Κράτα εσύ την ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ μιζέρια σου κι άσε μας εμάς καβαλημένους στα καλάμια μας και τις μαγικές σκούπες. Έχει καλύτερη θέα από κει πάνω.
Κατερίνα Μπερδολόγου

Ανώνυμος είπε...

Anakoinwsh
Filikh enoimerwsh pros ton eusebh simpolhth mas Ko Makh.
To neo DVD ths kas Tzoulia Aleksandratou prosexws kahkloforei....
kalh diaskedash file mou!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο επιφανής αυτός συμπολίτης μας διαθέτει,επίπεδο- κουλτούρα - βαθιά θρησκευτική ευλάβεια προς τα θεία και την θεά Τζούλια.
Έτσι θα του δοθεί και πάλι η ευκαιρία για μεγάλες...βαθιές...μετάνειες!!!!!!

Πειραματική Σκηνή Μήλου είπε...

Το ΔΣ της Πειραματικής Σκηνής καταδικάζει τις δύο παραπάνω καταχωρήσεις ως χυδαιότητες που δεν προάγουν καθόλου τον σοβαρό κριτικό διάλογο για το έργο μας, και δεν απηχούν την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφουμε προς το κοινό μας.
Το ΔΣ της ΠΣΜ
Κατερίνα Μπερδολόγου
Αύρα Βαλσαμανίδου
Νίκος Αργυρέας
Πέτρος Παπαγεωργίου
Τάνια Καλέτσιου

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.