Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε. θυγατρική εταιρία του ομίλου της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ζήτησε και έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση του την 26/05/2008, παράταση άδειας εκμετάλλευσης ορυχείου βιομηχανικού ορυκτού (ποζολάνη ) έκτασης 809.902,5 στη θέση "Πετρίτσι" περιοχής Ξυλοκερατιάς.
ΓΙΑΤΙ;
Με ποιο θάρρος αναλάβανε αυτή την ευθύνη όσοι ψήφισαν υπέρ; Θα εξηγήσουν στον εαυτό τους, στα παιδιά τους αυτή την στάση τους; Ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΔΣ που με τη δική του «διπλή» ψήφο πέρασε η απόφαση αισθάνεται άνετα;
Ποιούς όρους καταστροφής δεν υπηρετούν οι δύο εταιρίες στην Ξυλοκερατιά ώστε να δικαιολογείται η παράταση άδειας εκμετάλλευσης;
Έχουμε πολλά δάση σαν και αυτά που έχουν καταστρέψει και θα καταστρέψουν άμεσα ΤΙΤΑΝ και ΗΡΑΚΛΗΣ;
Έχουμε πολλά Κλέφτικα ή μήπως είμαστε ιδιοκτήτες τους, για να τα παραχωρούμε στο κέρδος;
Είναι κωμικοτραγικό να καταγγέλλουμε (δίκαια) το ΥΠΕΧΩΔΕ επειδή στην προσωρινή υπουργική απόφαση για την περιοχή NATURA επιτρέπει την λειτουργία λατομείων και το Δημοτικό Συμβούλιο να δίνει παράταση άδειας εκμετάλλευσης στον ίδιο χώρο!!!!
Πρόθυμοι 6 δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν την έγκριση, χωρίς ούτε καν να διαπραγματευτούν οτιδήποτε, εξηγώντας έτσι γιατί όλες οι εταιρίες δεν σέβονται τον Δήμο. Προετοιμάζοντας μας και για τα χειρότερα.
Το τέλος αυτής της πανέμορφης περιοχής υπογράφηκε από τους ίδιους εμάς (μέσω των εκπροσώπων μας) και θα μας βαραίνει για πάντα, εκτός και αν υπάρξει κινητοποίηση δυναμική, συντονισμένη ώστε να μας υπολογίσουν πρώτα οι εκπρόσωποι μας και στη συνέχεια οι υπόλοιποι.
Υπάρχουν σύλλογοι, σωματεία, οικολογικές ομάδες, δημοτικές κινήσεις, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, blogs, εφημερίδες, νέοι, ευαίσθητοι άνθρωποι, εδώ;

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάς στην τελευταία σου παράγραφο αν υπάρχουν σύλλογοι φορείς η οτιδήποτε αλλο να αντιδράσουν.....
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
Εδω πάει γάντι το εξής(που λέγαμε κάποτε),όταν το δάκτυλο έδειχνε το φεγγάρι ο Μηλιός κοίταζε το δάκτυλο.......

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα να μαθω την αποψη του Τοπικου Συμβουλιου Νεων Μηλου,σε αυτη την απαραδεκτη αποφαση του ΔΣ του Δημου Μηλου......και κακως τοσες μερες δεν βλεπουμε την αποψη του.
Γεια Χαρα

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!
Είστε οι μόνοι που σώζετε την αξιοπρέπεια αυτής της κοινωνίας!

Είναι ντροπή αυτό που έγινε.
Τώρα πιά, προσπαθούμε να υποθέσουμε τι παίζεται στα μουλωχτά και στο θέμα της γεωθερμίας.

Στη Μήλο δεν συζητάει κανείς τίποτα. Ολοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!

Μιλήστε όλοι σε όλους.

Η Ξυλοκερατιά χάθηκε.

Μήπως σωθεί κάτι σε αυτό το δύσμοιρο νησί, που έχει πέσει σε χέρια αχρείων, και που ετοιμάζονται να ξαναζητήσουν την ψήφο μας μέσα από άλλο όχημα...

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως τα σεβαστά μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Μήλου έκαναν ένα μεγάλο λάθος.
Επρεπε σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος να έπερναν την απόφαση αυτή ,για να τους θυμόμαστε πάντα και φυσικά να τους πετάμε ντομάτες και γιαούρτια.
Είσαστε ανίκανοι για να είσαστε στις καρέκλες του Δήμου Μήλου.
Αν είχατε λίγη τσίπα θα είχατε φύγει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παραιτήθηκε ο μαστρο Πέρρος;

Ε΄Γιατί;

Μιλήστε ρε παιδιά,
αντί να ψιθιρίζετε,
μήπως και σώσουμε κάτι
έστω την ύστατη ώρα!

Ανώνυμος είπε...

ELEOS! Ti allo perimenoume na doume k na akousoume. O dimos einai mono gia na ftaixnei trafous se olo to nisi k ka8e tessera xronia na mas zitaei ti psifo. To topiko simboulio newn ti eipe gia ola auta?!

Ανώνυμος είπε...

Το τοπικό συμβούλιο Νέων προφανώς δεν είπε τίποτα για όλα αυτά και δεν πρόκειται να πει.
Κάποιους από το τοπικό συμβούλιο νέων τους ενδιαφέρουν άλλα..

Γιατί στη Μήλο εκτός από την αδιαφορία, μια άλλη πληγή -βαθειά πληγή που κανείς δεν την αναφέρει - είναι ο κομματισμός.
Ο σκληρός παλιομοδίτικος και χωρίς νόημα κομματισμός.

Αλλά, όπως λέει και ο πιο πάνω επισκέπτης, πραγματικά, γιατί παραιτήθηκε ο μαστρο Πέρος;

Ανώνυμος είπε...

KAI TA MILEIKA NEA;

TREIS LALOYN KAI DYO XOREVOYN...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΜΗΛΙΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΙ.
Λυπάμαι πραγματικά επειδή παίρνεις θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς να έχεις σωστή ενημέρωση, μιας και εσύ προσωπικά δεν παρευρισκόσουν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου. Σε συγχωρώ βέβαια γιατί η καθ'όλα θεμιτή πρόθεσή σου να είσαι υποψήφιος δήμαρχος μελλοντικά, σε κάνει να ερμηνεύεις τα πάντα όπως σε συμφέρει. Προσωπικά δεν αισθάνομαι θιγμένος με όσα ανακόλουθα γράφεις γιατί θα χρειασθείς πολλά χρόνια προσφοράς σε περιβαλλοντικά θέματα στο νησί μας για να φθάσεις εκεί που εγώ βρίσκομαι σήμερα. Επί της ουσίας λοιπόν: 1) Λες ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση. ΨΕΜΑ. Ξεκάθαρα συζητήθηκε ότι η εταιρεία δεν θα εξορύξει ούτε ένα τ.μ. ανατολικότερα προς τον Γέροντα και τον βράχο του Γέροντα, σε μια περιοχή εκατοντάδων στρεμμάτων, αν και η αρχική άδεια της έδινε το δικαίωμα. 2)Η αιτολόγηση της θετικής ψήφου έγινε ώστε συνεχίζοντας την λειτουργία του το ορυχείο, ΣΥΡΙΚΝΟΥΜΕΝΟ, να καταστεί στο μέλλον δυνατή η όποια αποκατάσταση του τοπίου. Φαντάσου να διέκοπτε σήμερα την λειτουργία του το ορυχείο και να μας άφηνε κληρονομιά την περιοχή όπως είναι αυτή τη στιγμή. Ποιος θα φρόντιζε για την αποκατάστασή του; Σίγουρα όχι αυτοί που συνέναισαν στην αρχική άδεια πριν από χρόνια, αλλά ούτε και σεις που αντιδράτε σήμερα χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας όλες τις παραμέτρους.
Αγαπητέ φίλε. Εγώ δεν αισθάνομαι άσχημα επειδή παλεύω για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας λαμβάνοντας υπόψη μου τα πάντα και όχι μόνο τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης πλευράς. Αυτή είναι η δουλέιά μου και την κάνω όσο πιο υπεύθυνα μπορώ. Και σίγουρα πολύ πιο προσωπικά από σένα και όλους τους ανώνυμους φίλους που γράφουν στο ιστολόγιό χωρίς να τους στοιχίζει τίποτα η όποια γνώμη εκφράζουν. Αν έχετε όλοι την καλή διάθεση σας προσκαλώ σε μια συζήτηση δημόσια ώστε να εκφράσετε τις απόψεις σας, σωστά ενημερωμένοι, και να κάνετε την όποια δίκαιη κριτική επιθυμείτε.
Ανώνυμα υβρεολόγια και χαρακτηρισμούς δεν δέχομαι και τα επιστρέφω πίσω. Με φιλικούς χαιρετισμούς Αβέρκιος Γαϊτανής - Πρόεδρος Δ.Σ. Μήλου

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως Αβέρκη Γαιτανή απαντάς σαν Αβέρκης και όχι σαν πρόεδρος του Δ,Σ,
Αν λοιπόν τη κριτική τη καταλαβαίνεις σαν υβρεολόγιο,μάλλον είσαι βαθιά νυκτωμένος,τη στιγμή που εισαι στο ΔΣ θα δεχεσαι κάθε κριτική η θετική η οχι.
Οσο για τη αιτιολόγηση της θετικής ψηφού,πως έγινε για την αυριανή αποκατάσταση της περιοχής ,μάλλον νομίζεις πως απαντάς σε ανθρώπους που δεν έχουν μυαλό.
Είκσι πέντε χρόνια τι έχουν κάνει για αποκατάσταση στη Ξυλοκερατιά???
Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!!!!!
Και θα πρέπει να ξέρεις, ως χρήστης του διαδύκτιου πως ΟΙ ΜΗΛΙΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΙ δεν είναι καμία οργάνωση ,ουτε υπάρχει λίστα με τα ονόματα πού γράφουν εδω μέσα,
ο καθένας γράφει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,όπως γίνεται παγκοσμίως
Και όπως καταλαβαίνεις οι ΜΙΛΙΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΙ δεν μπορούν να κατέβουν ως
υποψήφιος δήμαρχος,οπότε μη φοβάσαι,κοιμήσου ήσυχος,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε (οι επισκέπτες) μείνει άναυδοι από την απάντηση του προέδρου του Δ.Σ. και ως προς το ύφος και ως προς την ουσία.
Με μόνο 2 τετραετίες τέτοια αλαζονεία;

Ας είναι όμως.

Το θέμα ε'ιναι ότι όταν κάποιος αποφασίζει να κετεθεί στα κοινά, πρέπει να έχει στο νου του, ότι εκτίθεται και στην κριτική. Η οποία από΄ό,το βλέπουμε εδώ, είναι και πολιτισμένη και ευπρεπής και ουσιαστική. Τότε προς το τόση οργή;

Οσο για το ότι το ορυχείο στην Ξυλοκερατιά θα βαίνει... "συρρικνούμενο", σημαίνειότι Ο ΤΙΤΑν θα εξορύσσει στο εξής ...αέρα. Γιατί αν συνεχίσει να εξορύσσει ποζολάνη, σημαίνει ότι πρέπει να παίρνει υλικό άρα να διευρύνεται!

Δεν είμαστε τόσο αφελείς όσο μάλλον φαινόμαστε.

Μηλίων διάλογοι είπε...

Αβέρκη,
Προφανώς έχασες την ψυχραιμία σου για να κάνεις δίκη προθέσεων κάποιου από όσους γράφουν και δεν σε τιμά αυτή η στάση ως δημόσιο άνδρα. Σε ευχαριστώ που με συγχωρείς (!;) άρχοντα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι αν θέλω κάτι το δηλώνω ευθαρσώς. Επίσης όλοι σου αναγνωρίζουν ότι δουλεύεις, αλλά άστο να το λένε οι άλλοι για σένα και επίτρεψε σε κάποιους, εκτός Δήμου, έστω και αν δεν έχουν φθάσει στα δικά σου ύψη, να έχουν διαφορετική άποψη.
Όσον αφορά την ελλειπή ενημέρωση, που συχνά επικαλείσαι, είναι ευθύνη του άρχοντα να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα(όπως πχ για τη γεωθερμία ή και για το υπό συζήτηση θέμα).
Ως προς τις δικαιολογίες τις περίμενα πιο ουσιαστικές. Είναι το λιγότερο περίεργο να αφήνεις ελεύθερη τη βουλιμία σήμερα της εταιρίας ελπίζοντας στο μέλλον να έχει καλύτερη συμπεριφορά. Θυμάμαι το σχετικό του Καραγκιόζη «…. Θα βαράει, θα βαράει θα ιδρώσει θα κρυολογήσει…»
Ως προς την αποκατάσταση δεν φαίνεται και εσύ να το πιστεύεις, και ως προς τη συρρίκνωση απαιτείται μεγάλη δόση αφέλειας για να πεισθεί οποιοσδήποτε.
Το ερώτημα είναι η εταιρία έχει σαρώσει δάσος, έχει παραμορφώσει την περιοχή; Τι κέρδη θα έχει η Μήλος από τη συνέχιση αυτής της καταστροφής και μάλιστα με την άδειά μας (οι χαζοί Σαντορινιοί δεν το κατάλαβαν και έστειλαν εδώ και αυτές τις εταιρίες);
Τα περί ανωνυμίας και ανευθυνότητας συγκρούονται με όσα λες στην αρχή, αλλά η ουσία είναι οι απόψεις και όχι τα προσωπικά του καθενός και σε κάθε περίπτωση τα blogs είναι μια πραγματικότητα παγκόσμια, όπως καλά γνωρίζεις, και η κάθε εξουσία είναι αναγκασμένη να τα αντιμετωπίσει σαν θετική εξέλιξη (στο ΜΗΛΙΑΚΟΝ δικαίως υπάρχει το παράπονο ότι δεν γίνεται διάλογος, εδώ πάει να γίνει και δεν αρέσει….) .

Ανώνυμος είπε...

PROS AVERKI

AN KAPOIOS "POY PROTITHETAI MELLONTIKA NA KATEBEI GIA DHMARXOS"

ERMHNEYEI TA PRAGMATA OPS TON SYMFEREI

AYTOS POY EINAI HDH 2 4ETIES PROEDROS TOY D.S. POS TA ERMHNEYEI;

EEEEE;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όσοι σκοπεύουν να πάνε στις επόμενες δημοτικές εκλογές με βεβαιότητες και κεκτημένα, τους λέμε ότι κοιμούνται πολύ βαθειά.

Επειδή φαίνεται πως το ζήτημα ήδη απασχολεί όσους ...απασχολούνται με το άθλημα (και επαγγεματικά),
τους συμβουλεύουμε να ξεπεζέψουν από το καλάμι, γιατί υπάρχει κόσμος που θέλει να προχωρήσει έξω από τα αναμενόμενα και τα θεωρούμενα "γκανιάν"...

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΣΤΡΟ ΠΕΡΡΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε.
έχω μάθει να σέβομαι τις απόψεις των άλλων, ακόμα και όταν τις θεωρώ εσφαλμένες. Σέβομαι λοιπόν και τις δικές σου. Θα σε παρακαλέσω όμως να απαντήσεις στην πρόσκλησή μου για πραγματικό δημόσιο διάλογο και όχι στο ιστολόγιο με την κάλυψη της ανωνυμίας. Δεν πρόκειται να συνεχίσω όπως καταλαβαίνεις να δέχομαι από ανώνυμους την κάθε ανευθυνότητα που τους κατεβαίνει στο κεφάλι. Η επωνυμία σημαίνει υπευθυνότητα και δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ η ανωνυμία αντιθέτως οδηγεί στην οχλοκρατία. Αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στον τόπο μας είσαστε ευπρόσδεκτοι για σοβαρό διάλογο. Δεν πρόκειται να συνεχίσω την ανταλλαγή απόψεων με τον ανεύθυνο αυτό τρόπο και ελπίζω ότι η παρέα σας θα θελήσει να συζητήσει επί πραγματικών γεγονότων και να βοηθήσει ουσιαστικά αν αυτό είναι η πρόθεσή της και όχι να μειώνει τους άλλους με ανώνυμες ανευθυνότητες.
Η παρέμβασή μου εδώ είχε καθαρά ενημερωτικό και αμυντικό χαρακτήρα, γηιατί η κριτική σας ήταν άδικη και χωρίς να έχετε ενημερωθεί. ελάτε λοιπόν να συζητήσουμε - να ενημερωθείτε - και τότε θα δεχτώ και την σκληρότερη δυνατή κριτική. Τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν θεωρώ ότι θα οδηγήσουν πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

Κατανοητό το ευγενικό και γλυκό ύφος της νέας τοποθέτησης. Ηταν πολύ προκλητικό και επιπόλαιο το προηγούμενο για έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο...

Τώρα, έστω και κάτω από την μικρή αυτή κατακραυγή, κάπως μαζεύτηκε.

Ελπίζουμε όσοι παρακολουθούμε αυτή την αντιπαράθεση, να βγει κάτι καλό, με την έννοια ότι κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ανεξέλεγκτος και βέβαιος.
Η κοινωνία παρακολουθεί , έστω και αν σιωπά...

Το ύφος αυτό, κόστισε στις τελευταίες εκλογές, όταν το "στάνταρ 1" έγινε ντέρμπι...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον Αβέρκιε συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις,ή να μην θες να καταλάβεις που απευθύνεσαι.
Αυτα τα άτομα που γράφουν εδω μέσα,ούτε ομάδα έχουν,ούτε οργάνωση έχουν και το πιο βασικό κανένας δεν γνωρίζει ποίος έχει γράψει τη κάθε άποψη.
Αλλα τι εννοείς οταν λες δημόσιο διάλογο???Αυτό που γίνεται εδω μέσα πως λέγετε? Για μένα είναι
δημόσιος διάλογος.
Εσύ δηλαδή μόνο με "επώνυμους" έρχεσαι σε διάλογο??
Και από πότε οι απόψεις των ανωνύμων οδηγούν στην οχλοκρατία??
Αλήθεια εσύ που τα τελευταία χρόνια ζητάς το ψήφο των Μηλιών,τον
ζητάς μόνο από τους επώνυμους και όχι από τους ανώνυμους που οδηγούν στην οχλοκρατία......???

thpr είπε...

Η διαδυκτιακή επικοινωνία αποτελεί αγαθό και για αυτό θα πρέπει να διαφυλαχτεί.
Η διαδυκτιακή επικοινωνία είναι ότι πολυτιμότερο έμεινε στους πολίτες σήμερα για να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα λαϊκής κυριαρχίας που καθημερινά διευρυνεται.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κσραμέλλα με την ανωνυμία καλό είναι να σταματήσει. Δηλαδή εγώ πρέπει να πώ ποιός είμαι μέσα από ένα ψευδώνυμο, ώστε να κανακέψω αυτόν που την επικαλείται, λες και θα αλλάξει κάτι.

Ωραία λοιπόν: Είμαι ο Γιώργος Μ.

Και τι έγινε τώρα;

Εχει η άποψή μου περισσόετρο κύρος;

Οχι βέβαια...

Απλώς η επίκληση της ανωνυμίας των συμμετεχόντων, είναι το ιλαρό άλλοθι, όσων θέλουν να ξεφύγουν από την ουσία.

Από τις απόψεις που εκφράζονται εδώ, είναι ολοφάνερο ότι έχουμε να κάνουμε με ενεργούς Μηλιούς της Μήλου!

Αρα όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές.
Η ουσία είναι οι απόψεις.
Και οι απόψεις δείχνουν ότι κάτι στη Μήλο δεν πάει καλά.
Και κάποιοι που έχουν μερίδιο ευθύνης για τα δημόσια πράγματα, πρέπει να το ακούσουν, αφού δεν θέλουν να το αποδεχτούν, καθώς τους αγγίζει.

Κανείς δεν θέλει να μειώσει τη συμβολή κανενός. Ο Αβέρκης δουλεύει στο Δήμο σαν σκυλί. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί μονίμως τη δικαιολογία του για τον τρόπο που λειτουργεί. Εναν τρόπο απόλυτα συγκεντρωτικό έως απαξιωτικό για όλους τους άλλους.
Το ότι αυτός έχει χρόνο, δεν είναι, δεν μπορεί να είναι ενοχοποίηση για όλους τους άλλους.
Ας συνέλθουμε λοιπόν όλοι.

Η παραίτηση του μαστρο Πέρρου, δεν είναι ούτε κεραυνός εν αιθρία για όσους ξέρουν, αλλά δεν θα επιτρέψουμε για έναν άνθρωπο που συμβολίζει το ήθος του αγνού και ανιδιοτελούς Μηλιού, να γίνει αντικείμενο σπέκουλας.

Η παραίτηση του μαστρο Πέρρου συμβολίζει την κρίση που περνούν τα δημόσια πράγματα στη Μήλο.

Οτι εδώ έχουν χώρο μόνο οι καπάτσοι.


Αυτό δεν θα περάσει. Ολοι είμαστε υποψιασμένοι και μην μας υποτιμά κανείς με δικαιολογίες και προπαγανδιστικά ευρήματα....

Ανώνυμος είπε...

Μας συγκίνησε στο κομμάτι σου για τον Πέρρο Νίνο.

Τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια σαν Πρόεδρο της Κοινότητας Μήλου (Πλάκα, Πλάκες).

Αν μπορούσα θα έβαζα βαρδιά πλατιά την υπογραφή μου στο κείμενο αυτό, θα έλεγα και άλλα πολλά.

Ο Πέρρος κόσμησε τη δημόσια ζωή της Μηλου, όσα χρόνια ενεπλάκη σε αυτή. Πολλοί από εμάς, εκτός από την προσωπική εκτίμηση και αγάπη στον νυν Δήμαρχο, βρήκαμε στο πρόσωπο του Πέρρου, άλλον ένα λόγο να ψηφίσουμε την παράταξη αυτή στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Ο Πέρρος ήταν η εγγύηση ήθους και καθαρότητας. Αλλά ας μην κάνουμε σαν να έφυγε από τη Μήλο.

Του ευχόμαστε να ναι καλά και άμα τονε ξαναχρειαστούμε να τον έχουμε.

Πάντως τον εχαριστούμε

Νάσαι καλά μαστρο Πέρρο και νάχεις το νου σου. Βάζει καμμιά φωνή, ...έστω κι απόξω...!

Ανώνυμος είπε...

πέρα από τα όσα προσωπικά έχετε μεταξύ σας οι διάφοροι, νομίζω ότι θέλετε να αποφύγετε την ουσία.
το θέμα μας είναι τα νταμάρια της Ξυλοκερατιάς, και αν θέλεις της Μήλου γενικότερα. Τόσο καιρό σκούζουν όλοι για την ενημέρωση και τον διάλογο, και τώρα που κάποιος τον προτείνει, κάποιοι άλλοι τον αποφεύγουν. Δεν με νοιάζουν εμένα τα εκλογικά σας και τι νομίζει ο ένας για τον αλλο.
Βλέπω μια θαυμάσια ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα, να πιέσουμε και να πέτύχουμε κάτι καλύτερο. Γι΄αυτό νομίζω ότι αν τελικά δεν δεχτούμε την πρόσκληση για κουβέντα, ........τότε θα έχει δίκιο ο πρόεδρος, τουλάχιστον για ένα μέρος από αυτά που λέει.
εκτός αν έχουμε κότσια μόνο για σχόλια στα μπλογκ.
όσο για τον Πέρρο, που φαγωθήκατε μερικοί.....πάρτε τον τηλέφωνο να μας πει γιατί τα παράτησε και αφήστε τις υποθέσεις.

Μηλίων διάλογοι είπε...

Πες, πες στο τέλος όλο και κάτι μένει, έτσι πρέπει να διευκρινιστούν πράγματα γιατί θα κυνηγούμε φαντάσματα και θα εκτραπεί η κουβέντα στα κακομοίρικα κουτσομπολιά.
1. Η Ξυλοκερατιά είναι πολύ σοβαρή περίπτωση καταστροφής περιβάλλοντος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει συνέχεια, αλλά διαπραγμάτευση για την αποχώρηση των συγκεκριμένων εταιριών.
2. Είναι ντροπή για όλους μας ότι μπορεί ο Δήμος να πάρει τέτοια απόφαση. Άραγε στη Σίφνο μπορεί να σκεφτεί κάποιος παρόμοια απόφαση; Που είναι οι ομάδες, οι σύλλογοι, τα έντυπα, τα blogs, οι ηλεκτρονικές εφημερίδες, οι απλοί πολίτες που δηλώνουν την απαρέσκειά τους, αλλά και την απαισιοδοξία τους; Που είναι όχι μόνο μετά αλλά και πριν ώστε ο διάλογος να είναι επιβεβλημένος, ζωντανός και όχι αίτημα.
3. Ο κάθε τοπικός άρχοντας έχει ανάγκη την κριτική για να μπορεί και να εκτιμά πιο σωστά τις καταστάσεις, αλλά και να εξισορροπούνται οι πιέσεις από οργανωμένα συμφέροντα. Δεν είναι απαξίωση η κριτική.
4. Η δίκη προθέσεων είναι κατάρα για τη κοινωνία μας, αφού είναι αδύνατο να πεις κάτι και να ακουστεί απλά και καθαρά σαν άποψη, αλλά όλοι ψάχνουν για τη δεύτερη σκέψη. Γιατί το λες, που το πας;
5. Δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με κανένα της διοίκησης του Δήμου. Αντίθετα στη σημερινή διοίκηση συμμετέχουν τα πιο συμπαθητικά άτομα.
6. Ποιος να αποδεχτεί την πρόσκληση συζήτησης; Υπάρχει ομάδα, παράταξη, κίνηση; Όλη η Μήλος δεν θέλει την ενημέρωση; Δηλαδή με το ζόρι να υπάρξει παράταξη και να βρεθούν εκπρόσωποι για να δικαιωθεί η εκτίμηση της υστεροβουλίας;
7. Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται (παντού πια γίνεται)μέσω ΚΑΙ του internet, αφού δίνει την δυνατότητα για πιο εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων και με άνεση χρόνου και χώρου, με μεγάλο ακροατήριο χωρίς εντυπωσιακές κραυγές.
8. Τι θα ειπωθεί σε ζωντανή συζήτηση που δεν λέγεται εδώ; Προφανώς αν υπάρξει διαδικασία ενημέρωσης από το Δήμο λογικό είναι ότι όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση των ΜΔ και βρίσκονται στη Μήλο, θα συμμετάσχουν. Η συζήτηση πάντως από το χώρο των ΜΔ άρχισε και όχι, δυστυχώς, μετά από διαδήλωση.

Μηλίων διάλογοι είπε...

Πες, πες στο τέλος όλο και κάτι μένει, έτσι πρέπει να διευκρινιστούν πράγματα γιατί θα κυνηγούμε φαντάσματα και θα εκτραπεί η κουβέντα στα κακομοίρικα κουτσομπολιά.
1. Η Ξυλοκερατιά είναι πολύ σοβαρή περίπτωση καταστροφής περιβάλλοντος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει συνέχεια, αλλά διαπραγμάτευση για την αποχώρηση των συγκεκριμένων εταιριών.
2. Είναι ντροπή για όλους μας ότι μπορεί ο Δήμος να πάρει τέτοια απόφαση. Άραγε στη Σίφνο μπορεί να σκεφτεί κάποιος παρόμοια απόφαση; Που είναι οι ομάδες, οι σύλλογοι, τα έντυπα, τα blogs, οι ηλεκτρονικές εφημερίδες, οι απλοί πολίτες που δηλώνουν την απαρέσκειά τους, αλλά και την απαισιοδοξία τους; Που είναι όχι μόνο μετά αλλά και πριν ώστε ο διάλογος να είναι επιβεβλημένος, ζωντανός και όχι αίτημα.
3. Ο κάθε τοπικός άρχοντας έχει ανάγκη την κριτική για να μπορεί και να εκτιμά πιο σωστά τις καταστάσεις, αλλά και να εξισορροπούνται οι πιέσεις από οργανωμένα συμφέροντα. Δεν είναι απαξίωση η κριτική.
4. Η δίκη προθέσεων είναι κατάρα για τη κοινωνία μας, αφού είναι αδύνατο να πεις κάτι και να ακουστεί απλά και καθαρά σαν άποψη, αλλά όλοι ψάχνουν για τη δεύτερη σκέψη. Γιατί το λες, που το πας;
5. Δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με κανένα της διοίκησης του Δήμου. Αντίθετα στη σημερινή διοίκηση συμμετέχουν τα πιο συμπαθητικά άτομα.
6. Ποιος να αποδεχτεί την πρόσκληση συζήτησης; Υπάρχει ομάδα, παράταξη, κίνηση; Όλη η Μήλος δεν θέλει την ενημέρωση; Δηλαδή με το ζόρι να υπάρξει παράταξη και να βρεθούν εκπρόσωποι για να δικαιωθεί η εκτίμηση της υστεροβουλίας;
7. Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται (παντού πια γίνεται)μέσω ΚΑΙ του internet, αφού δίνει την δυνατότητα για πιο εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων και με άνεση χρόνου και χώρου, με μεγάλο ακροατήριο χωρίς εντυπωσιακές κραυγές.
8. Τι θα ειπωθεί σε ζωντανή συζήτηση που δεν λέγεται εδώ; Προφανώς αν υπάρξει διαδικασία ενημέρωσης από το Δήμο λογικό είναι ότι όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση των ΜΔ και βρίσκονται στη Μήλο, θα συμμετάσχουν. Η συζήτηση πάντως από το χώρο των ΜΔ άρχισε και όχι, δυστυχώς, μετά από διαδήλωση.

Μηλίων διάλογοι είπε...

Πες, πες στο τέλος όλο και κάτι μένει, έτσι πρέπει να διευκρινιστούν πράγματα γιατί θα κυνηγούμε φαντάσματα και θα εκτραπεί η κουβέντα στα κακομοίρικα κουτσομπολιά.
1. Η Ξυλοκερατιά είναι πολύ σοβαρή περίπτωση καταστροφής περιβάλλοντος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει συνέχεια, αλλά διαπραγμάτευση για την αποχώρηση των συγκεκριμένων εταιριών.
2. Είναι ντροπή για όλους μας ότι μπορεί ο Δήμος να πάρει τέτοια απόφαση. Άραγε στη Σίφνο μπορεί να σκεφτεί κάποιος παρόμοια απόφαση; Που είναι οι ομάδες, οι σύλλογοι, τα έντυπα, τα blogs, οι ηλεκτρονικές εφημερίδες, οι απλοί πολίτες που δηλώνουν την απαρέσκειά τους, αλλά και την απαισιοδοξία τους; Που είναι όχι μόνο μετά αλλά και πριν ώστε ο διάλογος να είναι επιβεβλημένος, ζωντανός και όχι αίτημα.
3. Ο κάθε τοπικός άρχοντας έχει ανάγκη την κριτική για να μπορεί και να εκτιμά πιο σωστά τις καταστάσεις, αλλά και να εξισορροπούνται οι πιέσεις από οργανωμένα συμφέροντα. Δεν είναι απαξίωση η κριτική.
4. Η δίκη προθέσεων είναι κατάρα για τη κοινωνία μας, αφού είναι αδύνατο να πεις κάτι και να ακουστεί απλά και καθαρά σαν άποψη, αλλά όλοι ψάχνουν για τη δεύτερη σκέψη. Γιατί το λες, που το πας;
5. Δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με κανένα της διοίκησης του Δήμου. Αντίθετα στη σημερινή διοίκηση συμμετέχουν τα πιο συμπαθητικά άτομα.
6. Ποιος να αποδεχτεί την πρόσκληση συζήτησης; Υπάρχει ομάδα, παράταξη, κίνηση; Όλη η Μήλος δεν θέλει την ενημέρωση; Δηλαδή με το ζόρι να υπάρξει παράταξη και να βρεθούν εκπρόσωποι για να δικαιωθεί η εκτίμηση της υστεροβουλίας;
7. Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται (παντού πια γίνεται)μέσω ΚΑΙ του internet, αφού δίνει την δυνατότητα για πιο εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων και με άνεση χρόνου και χώρου, με μεγάλο ακροατήριο χωρίς εντυπωσιακές κραυγές.
8. Τι θα ειπωθεί σε ζωντανή συζήτηση που δεν λέγεται εδώ; Προφανώς αν υπάρξει διαδικασία ενημέρωσης από το Δήμο λογικό είναι ότι όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση των ΜΔ και βρίσκονται στη Μήλο, θα συμμετάσχουν. Η συζήτηση πάντως από το χώρο των ΜΔ άρχισε και όχι, δυστυχώς, μετά από διαδήλωση.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σήμερα έμαθα για το διάλογο που έχει ανοίξει από αυτό το μπλογκ.

Καλός είναι. Ούτε βρισιές έχει, ούτε κουτσομπολιά έχει (που θα μπορούσε γιατί όλι ξέρουμε κάτι για τους άλλους και οι άλλοι για εμάς) και να με συγχωρήσει ο(η) με το σχόλιο 12.20, αλλά δεν είδα προσωπικά στοιχεία και βολές στο διάλογο.
Κανένας δεν πρέπει να απαξιώνει κανένα. Ξέρω καλά τον Αβέρκη και τις ικανότηες που έχει και πιστεύω ότι είναι αναντικατάστατος στο Δήμο. Εχω συνεργαστεί μαζί τυ και μπορώ να το βεβαιώσω. Αλλά δεν του την έπεσε κανείς. Μια κριτική έγινε για την απόφαση για τον Τιτάνα, η οποία -πώς να το κάνουμε τώρα...- είναι όνειδος.
Απλώς είναι άδικο να τα ακούει μονο αυτός, τη στιγμή που άλλοι 6 δημοττικοί σύμβουλοι ψήφισαν το ίδιο και δεν τους την έπεσε κανείς.
Το ότι ο πρόεδρος του ΔΣ τα ακούει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιοι του την πέφτουν. Μπορεί απλώς κάποιοι να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον Αβέρκη γιατί το αξίζει. Το να γίνεται επίσης κριτική για τον τρόπο κάποιων λειτουργιών στο Δήμο, δεν είναι και φοβερό... Παντού γίνεται και καλώς γίνεται. Βοήθεια είναι στο κάτω κάτω.
Οπότε χαλαρώστε...

Οσο για τον διάλογο: Είναι στο χέρι αυτών που έχουν το θεσμικό ρόλο να τον ξεκινήσουν. Αλλά κι αυτό εδώ διάλογος είναι, και μάλιστα αυθεντικός, ζεστός και καθώς είναι εν πολλοίς ανώνυμος, είναι και ανιδιοτελής...

Οι Μηλιοί πάντως δεν δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε για έλλειψη πληροφόρησης. Στον απολογισμό του Δήμου δεν πατάει ψυχή. Στην εφημερίδα που εβγαζε ο Δήμος, παρά τις εκκλήσεις, δεν κόπιαζε κανείς...

Επίσης οφείλω να συγχαρώ το ΜΗΛΙΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΙ. Με τόλμη και ψηλό επίπεδο ανοίγει θέματα.

Να λοιπόν ένα βήμα για κουβέντα, εκεί που δεν το περιμέναμε.

Ανώνυμος είπε...

μου πήρε σχεδόν μια ώρα για να διαβάσω όλη την ιστορία. Επιτρέψτε μου να σας πω τισυμπερασμα έβγαλα * Ο Γαϊτανής χωρίς να το θέλει ζωντάνεψε το blog.Σίγουρα πρέπει να μάθει να ακούει κριτικές ακόμα και όταν πρόκειται για παπαριές και σχόλια εκ του πονηρού. * Ο Γιώργος βρίσκει μια καλή ευκαιρία να βγάζει εδώ το αντιεξουσιαστικό του μένος, γιατί πρόσωπο με πρόσωπο δεν του βγαίνει. * Ο οικοδεσπότης μας, σίγουρα δεν έχει παρακολουθήσει συζητήσεις στα συμβούλια και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες αλλά με όσα έγραψε προκάλεσε την όλη συζήτηση και ξυπνήσαμε. Εκεί που διαφωνώ μαζί του είναι ότι μόνο παρέες και club μπορούν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση όπως αυτή που προτάθηκε. Δηλαδή μεμονωμένα άτομα δεν μπορούμε να το παλέψουμε; * όσο για την ανωνυμία......εγώ έχω όνομα χρήστη....αλλά αν χρειαστεί έχω και κότσια να δείξω και τη μούρη μου....εσείς;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνετε γιατί τον ενοχλεί η ανωνυμία; Αν δε σε ξέρει δεν ξέρει πώς θα σε ελέγξει! Και οι δυο παρεμβάσεις του, αν διαβαστούν προσεκτικά, προδίδουν το αποτρόπαιο μίγμα της στόφας του πολιτικού (δηλαδή του επαγγελματία εφαρμοστή της εξουσίας των δυνατών πάνω στους αδύνατους): μειλίχιος και απειλητικός, συγκαταβατικός και προσβλητικός, ευγενικός και προκλητικός, φιλόσοφος και... βαθειά άσχετος, φυσικά!
… Α, ναι και δουλευταράς! Νύχτα μέρα στο Δημαρχείο μελετά τρόπους διάσωσης της Μήλου, ενημέρωσης και συμμετοχής του Μηλιού και άλλα τέτοια …υψηλά!
… Και το χειρότερο: δεν είναι καν ένας που θα περάσει, είναι επαγγελματίας πολιτικός, δηλαδή απλά ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας.
Γι αυτό μην κουράζεστε, φίλες και φίλοι, με αβρότητες και παραινέσεις με τις οποίες θα τρίβει τα χέρια του που σας έχει μέσα στον κουβά της αφελούς δημοκρατικής συμπεριφοράς για να μπορεί ανενόχλητος να συνεχίζει να... εργάζεται.

Ανώνυμος είπε...

NOMIZW OTI HR8E H WRA NA ANARWTH8OYME AN MAS ARESEI AYTO TO MONTELO ANAPTYXHS SE AYTO TO NHSI.
8ELOYME KAI ALLA ORYXIA?
KAI ALLES POLYE8NIKES? KAPOTE PROSPA8OYSAN NA MAS PEISOYN OTI 8A ERYMOSOYME XWRIS AYTOYS,OTI DEN 8A EXOYME NA FAME KAI OTI 8A PAME METANASTES.
TWRA DEN PROSPA8OYN KAN. EIMASTE "OI DEDOMENOI" ERGATES ENOS PROTEKTORATOY.
AKOMA 8YMAME THS DIABEBAIOSEIS THS PRWTHS 4ETIAS SXETHKA ME THN MH EPEKTASH TWN YPARXONTWN ORYXIWN.
OSO GIA THN EYAISTISIA ORISMENWN GIA OIKOLOGHKA 8EMATA...SAN ANEKDOTO AKOYGONTAI.
ZOYME THN EPOXH THS DIASTREVLOSHS TWN ENOIWN,THN ANYPARXIA TWN ENERGWN POLHTWN,KAI THN YPEROPSIA TWN EPAGKELMATIWN POLHTIKWN.
OSO GIA TON DIALOGO?
EINAI O ASFALHS TROPOS GIA NA APOTYXEI TO OPOIO ENXYRHMA.OPWS KAI OI EPITROPES.
H MONH LYSH GIA TETOIA SOBARA 8EMATA EINAI TO DHMOPSYFHSMA.
KALYTERA NA APOFASIZOYME MONOI MAS KAI OXI DIA "EPAGKELMATIWN" ANTYPROSOPWN
P.S.POY EINAI TA TOYRISTHKA SWMATEIA?

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κόλπο αυτό με τη συζήτηση για την ανωνυμία. Στρέφουμε εκεί τη συζήτηση και ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι δεν μιλάει κανείς για το ΘΕΜΑ:

Την Ξυλοκερατιά, τις βιομηχανίες και τη διαθεσιμότητα κάποιων μόνιμα διαλλακτικών (επιεικώς), απέναντι στην ασυδοσία των εταιειών.

Πρέπει να δημοσιευτούν τα ονόματα των 6 δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν την καταστροφή της υπόλοιπης Ξυλοκερατιάς.

Αυτό είναι το θέμα.

Τα άλλα είναι κολπάκια, που σκοπεύουν στο να σταματήσουν τον κόσμο να γράφοει στα blogs. Κάπου το πέτυχαν, τώρα προσπαθούν και εδώ.
Μη μασάτε...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα,επειδή δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Μήλου,δεν γνωρίζω τα 6 άτομα που ψήφιασαν την "αποκατάσταση" της Ξυλοκερατιάς.

Ανώνυμος είπε...

Προς "Ενας Μηλιός είπε"

Φίλε είμαι ο Γιώργος Μ.
και θέλω να σου πω τα εξής:

1. Δεν είμαι αυτός πυ νομίζεις (αντιεξουσιαστής κ.λ.π. κούνια που σε κούναγε άσχετε και προκατειλημμένε)

2. Δικαιώνεις πανηγυρικά όσους γράφουν ανώνυμα. Μόλις κάποιος υπαινίσθηκε ένα όνομα, του απέδοσες χαρακτηρισμό, τον πρόσβαλες με αυθαίρετους χαρακτηρισμούς, με σκοπό βέβαια να "κάψεις" την άποψη που κατέθεσε.
Εκανες αυτό ακριβώς που πιστεύοουν και ισχυρίζονται όσοι υπερασπίζονται όλον αυτόν τον καιρό, ότι σε αυτό το τόσο μικρό μέρος, είναι επειβεβλημένο να γράφουν ανώνυμα, γιατί αλλιώς θα τους φάνε. Κοινώς την πάτησες.
Τα άλλα που λες δεν με νοιάζουν.
Καταλαβαίνω ποιά αποστολή υπηρετείς.

Λοιπόν φίλοι

Γράφετε ανώνυμα

Διαφορετικά, οι τσάτσοι των ετ;αιρειών την έχουν στημένη, για να εξουδετερώσουν με λάσπη, οποιαδήποτε διαφορετική από αυτούς άποψη.

Καλή βδομάδα

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:

ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΤΑΣΙΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΤΟΥΛΑ, ΤΗΝ ΧΑΙΔΩ, ΤΟ ΒΟΥΡΓΑ, ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ, ΤΟ ΦΡΑΓΚΙΣΚ0, ΤΗ ΦΛΩΡΑ Κ.Λ.Π. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧ ΠΟΤΕ Η ΜΗΛΟΣ.

ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ.

ΟΜΩΣ Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ;

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ ΓΙΑ 1 ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΓΙΑ 3 ΘΗΤΕΙΕΣ.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΩΜΑ;

ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!

(ΔΕΝ ΚΑΚΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ!
12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΑ;

ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ,
ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΛΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΕΣ, ΝΕΟΙ!!!
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΝΑ, ΠΕΡΑΣΕ ΗΔΗ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ; ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ "ΚΑΥΤΟ" ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΤΕ; ΒΑΛΤΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΒΡΗΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ "ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΕΤΣΙ", ΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΤΕ. ΟΙ "ΑΠΟ ΚΕΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ, ΕΜΠΕΙΡΟΙ, ΠΑΝΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, Η ΜΗΛΟΣ, Η ΖΩΗ ΣΑΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ, -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ- ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!
ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ;;;
ΑΓΑΝΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ. ΟΧΙ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ, ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!
(ΜΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ. ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ!)

Ανώνυμος είπε...

Λογο της αναταραχης που υπηρξε στη τριτοβαθμια εκπεδευση(προεδρικες εκλογες) και ποιο συγκεκριμενα στο ιδρυμα μου, καθως και το γεγονος οτι ενημεροθηκα δευτερα μεσημερι δεν μου επετρεψαν να ειμαι στο δημοτικο συμβουλιο.
επειδη εχουν ακουστει διαφορα αισθανομαι την αναγκη να μαθει ο κοσμος καποια πραγματα.. το προσφατο νεοεκλεγμένο τοπικό συμβουλιο των νεων δεν εχει να κανει με μικροκομματικές λογικές και εξυπηρετήσεις τοπικών παραγοντων.Ολοι μαζι συνθέτουμε ο καθένας με την αποψη του την ορεξη του και πανω απο ολα με το καθαρο μυαλο του ιδεες και προτασεις για το μέλλον των νέων ανθρώπων καθως και για τα τοπικα προβλήματα που μονοπολουν την καθημερινότητα του Μηλιού.Μεχρι σημερα λοιπον εχουμε συνεδρίασει δύο φορες και εχουμε αποφασίσει τα εξης(προτού προκύψει το θέμα της ξυλοκερατιας).
Να ενημερωθεί ολη η κοινωνια της Μήλου για την ύπαρξη του ΤΟΣΥΝ ωστε
να εντοπιζουμε αμεσα τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις στο δημοτικό συμβουλιο.Επισης αποφασίσαμε να αυξήσουμε τα μέλη του ΤΟΣΥΝ ωστε οι νεοι να γινουν ενεργοι υποστηρικτές αυτης της προσπαθειας.Αποφασίσαμε να γίνει γενική συνελευση τέλη Ιουνίου με αρχες Ιουλίου καθως και ημεριδα με περιβαλλοντικά θέματα .
Αποφασίσαμε να μετέχει το ΤΟΣΥΝ σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού που θα συνδιοργανοθουν με τον δήμο Μήλου.Οσον αφορα τα θέματα που θα θέσουμε προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ειναι το θέμα του γηπεδου Μηλου,του δημοτικού σχολείου του Αδαμαντα καθώς και του γυμνασιου-λυκειου.
Επίσης θα ζητήσουμε απο το δημο να παρέχει χώρο για το ΤΟΣΥΝ της Μήλου.Απο τις ναυτιλιακες εταιρείες
με την στήριξη του δήμου ζητάμε έκδοση νεανικών ακτοπλοικων εισητηριων με εκπτωση 50% μεχρι και το εικοστοώγδοο ετος της ηλικίας.
Τωρα οσον αφορα το θέμα της ξυλοκερατιας δεν εχει συνεδριασει το ΤΟΣΥΝ λόγω εξεταστικής περιοδου και πανελλαδικων εξετάσεων.Οσον αφορα εμενα προσωπικα και την πορεια μου μεχρι σημερα επελεξα να σπουδασω ενα αντικειμενο το οποιο εχει αμεση σχέση με το περιβαλλον.Απο την ηλικία των 16 αποτελω μελος της GREENPEASE και είμαι ιδαιτερα ευαισθητοποιημενος σε περιβαλλοντικα θέματα.Καταδικαζω και εγω προσωπικά τέτοιες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την περιβαλλοντικη κληρονομιά του νησιου μας και που υποβαθμίζουν το φυσικό κάλος της περιοχης.Τετοιες πρακτικες θα με βρισκουν και εμενα απεναντι.Θα φερω το θέμα στο επομενο ΤΟΣΥΝ καθως και στο δημοτικο συμβουλιο για να μαθει η μηλεικη κοινωνια το τι πραγματικα συνέβη.Δεν πρεπει να μεινουμε αμετοχοι σε ολο αυτο.


Ο προεδρος του ΤΟΣΥΝ ΜΗΛΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε!

Πάρτο επάνω σου!

Ανώνυμος είπε...

Γειά χαρά σε ολους.
Δουλεύω σε εταιρεία με βιομηχανικά ορυκτά , εχω 3 παιδιά και ενα δάνειο πρώτης κατοικίας 150000 ευρώ.
Θάθελα να μου προτείνετε σε ποιά μορφή... ανάπτυξης πρέπει να υπαχθώ ???

Υπόψιν οτι είμαι τόσο ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον που δεν έχω καλοριφέρ. Επίσης δεν εχω και αυτοκίνητο.

Ανώνυμος είπε...

Θάλεγα να προκρίνει την μορφή ανάπτυξης που βασίζεται στα εξής:


Στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Μήλου, με κανόνες, με συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, με σεβασμό στο περιβάλλον τέτοιον, που να μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν σε ένα τόπο κανονικό (όχι κρανίου τόπο). Επίσης στην αξιοποίηση της πολιτιστικής και γεωλογικής κληρονομιάς αυτού του νησιού, ισόρροπα με τα ορυκτά και οριοθετημένα, ώστε να μπορούν να ανθίσουν όλα τα επαγγέλματα ( και τουριστικά και εξορυκτικά)!

ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Φτάνει κάποιοι να το παλέψουν.




Σημ: Εγώ δεν έχω παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Χαιρερώ όσους ανησυχούν πραγματικά για το μέλλον της Μήλου.

Ονομάζομαι Κουρμουλάκης Λευτέρης και είμαι συντάκτης στα Μηλέικα Νέα.

Αρχικά για να μη χάσουμε την ουσία συμφωνώ 100% με τον φίλο που είπε πως ΝΑΙ κύριοι ο ορυκτός πλούτος της Μήλόυ είναι πολύς, και μπορεί να αξιοποιηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον ετσι ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής και στους νυν αλλά και στους μελλοντικούς κατοίκους, όπως γίνεται σε τόσα και τόσα μέρη σε όλο τον κόσμο. Η εξόρυξη και η εκμεταύλευση δε σημαίνουν απαραίτητα και καταστροφή.

Πάντως, είδα πως κάποιος είπε πως τα Μηλέικα Νεα "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν". Φίλοι μου όταν δεν μας ενημερώνει ΚΑΝΕΙΣ με μια επώνυμη επιστολή , δεν μπορούμε και μεις να κάνουμε κάτι. Για να δημοσιεύσουμε κάτι , πρέπει να έχουμε μια πηγή, εναν άνθρωπο να μας επιβεβαιώσει κάποια πράγματα. Αν δεν μπορώ εγώ σαν συντάκτης να διασταυρώσω κάτι δεν μπορώ να το δημοσιεύσω κιολλας.
Το info@mileikanea.gr είναι ανοικτό για όλους, δεν αποκλείει κανένα.

Εγω απλά αναφερω πως ούτε ο δήμος μας ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλα το κυριότερο ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΚΤΛ , δεν εβαλε το χέρι του να μας στείλει έστω μια επιστολή , ενα email διαμαρτυρίας και προβληματισμού, κάτι τελως πάντων. Μη περιμένετε παιδιά ένα site 8 μηνών, το οποίο αποτελείται απο άτομα που τον περισσότερο καιρό είναι εκτός Μήλου, να βγάλει το φίδι απο την τρύπα και να σώσει το νησί.

Περιμένουμε λοιπόν όποιος έχει κάτι να πει και θέλει να δημοσιευτεί ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ, να μας στο στείλει συνοδευόμενο από στοιχεία επικοινωνίας , έτσι ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του.

Φίλοι μου, συνεχίστε όλοι να μάχεστε για το καλό της Μήλου έτσι ώστε να μην καταντήσει το νησί, σαν την Πτολεμαϊδα , στην οποία βρίσκομαι για κάποιες μέρες , και πραγματικά το τοπίο που βλέπω δε μου αρέσει καθόλου...

Με εκτίμηση προς όλους

Κουρμουλάκης Ελευθέριος
Μέλος της συντακτικής ομάδας των Μηλέικων Νεων

Ανώνυμος είπε...

Κάτι συμβαίνει απόψε

Ενώ σε όλους τους ιστότοπους και ιστολόγια μπαίνω κανονικά και ταχύτητατα, στο ΜΔ με πετάει έξω εδώ και μισή ώρα!

Τι έγινε;
Αρχισαν τα όργανα; Τόσο πολλή είναι η ενόχληση; Και επειδή είμαι άσχετος τεχνικά, ΜΠΟΡΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

150000 δανειο και 3 παιδια?
νομιζω οτι οντος δουλευεις για την εταιρεια...αλλα σε ποιο ποστο?
με γες8ερμια και τοσο επιβαρημενο περιβαλον πως εισαι σιγουρος οτι τα παιδια σου 8α μεγαλοσουν χςρης προβληματα?την υγεια τους την σκευτηκες? η μονο το χρημα και το βολεμα σου σε ενδιαφερει?
εμεις εδω θα ζησουμε ετσι και αλιος,εμεισ θα υποστουμε και της συνεποιες,αληθεια ποιος θα μας σςσει απο τους προστατες?

Μηλίων διάλογοι είπε...

Είναι γεγονός ότι υπήρξε επίθεση στον ιστότοπο και στην ip αμέσως μετά την ανάρτηση, όπως και όταν υπήρχε η ανάρτηση με τίτλο Η ΜΑΧΗ της ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ.
Προφανώς όπως δείχνουν τα πράγματα ο διάλογος κάποιους ενοχλεί, όμως σιγά σιγά θα μάθουμε να ακούμε και να συζητούμε.

Ανώνυμος είπε...

Πως επιβεβαιώνεται η επίθεση????

Ανώνυμος είπε...

150000 δανειο και 3 παιδια?
νομιζω οτι οντος δουλευεις για την εταιρεια...αλλα σε ποιο ποστο?

είμαι εργάτης.
---------------

με γες8ερμια και τοσο επιβαρημενο περιβαλον πως εισαι σιγουρος οτι τα παιδια σου 8α μεγαλοσουν χςρης προβληματα?την υγεια τους την σκευτηκες? η μονο το χρημα και το βολεμα σου σε ενδιαφερει?

Για τα παιδιά μου,επίτρεψε μου να ξέρω κι εγώ τι είναι καλύτερο για αυτά.Για τη γεωθερμία οταν θα 'σκάσει' ,θα έχεις τη ευκαιρία να με πληροφορήσεις για το καλό μου ...
Χρήμα και βόλεμα εννοείς το δάνειο πρώτης κατοικίας ???
----------------------------------
εμεις εδω θα ζησουμε ετσι και αλιος,εμεισ θα υποστουμε και της συνεποιες,αληθεια ποιος θα μας σςσει απο τους προστατες?

Οντως, ποιός θα μας σώσει απ τους προστάτες σαν εσένα ???
---------------------------------
ΥΓ. Με τις διακκεκομένες ξεχωρίζω τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Unknown είπε...

ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (31/08/0 ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ /ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ" ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ..
Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΩΣ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΨΙΛΟΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕ ΑΡΧΙΚΑ..
ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΥΛΟΥΣΕ ΟΜΑΛΑ, ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ..)ΤΩΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ..
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΣΤΟΙΚΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΗΡΑ..
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ..
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ? ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ..
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ..
ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ..
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ'" ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ (ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ) ΠΩΣ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ , ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ "ΦΑΝΕ", ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ Κ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ...
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ , ΠΩΣΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ:

MIA ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, (ΙΤΑΛΟΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ(ΙΤΑΛΟΙ ΓΑΡ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ..) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΡΤΑ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΨΗΣΤΗΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ(ΧΑΛΗΜΟΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ!!!

ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑ, ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ..
ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ , ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ, ΝΑ,ΝΑ..
ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..
ΤΙ?
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΦΕΤΟΣ , ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΣ, ΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ?
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ?
ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ..)ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ? ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΙΦΝΟΣ , ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ ΤΟΥΣ?ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ?ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ..

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ? Η ΣΙΦΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΗΤΙΚΟ(ΑΚΟΜΑ)ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ(ΑΚΟΜΑ), ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΙΦΝΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ(ΒΕΡΝΙΚΟ) ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ FLUING CAT, KAI SUPER JET ΠΑΡΑΠΑΝΩ..

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ PROMOTION ME THN ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΤΣΙ KAI ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ , ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ, Η ΠΟΝΗΡΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΤΕΚΛΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ "ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΥΓΟΥΣΤΟ.." ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ..

ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΤΕΝΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ (!)ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ www.milos.gr , ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

P.S. Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΜΕ , ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ...ΟΚ.]
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ( ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΛΥΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ, ΣΤΟ ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ)Ε ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ..
ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ , ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΚΗ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ) ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ..

PS2 . ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΚΑΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ BINTEO TΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ..
Ο ΣΚΑΙ..ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΠΟΥ ΓΗΣ...ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ..ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ..ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΚΑΙ...ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙ..

PS3. ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΑΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ..
ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ..
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΣΟΔΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ..


ΑΡΗΣ

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.