Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ποιός είναι ποιός

Τελικά το επαρχιακό συμβούλιο κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης γνωμάτευσε θετικά για την περιβαλλοντολογική μελέτη που αφορά την επέκταση του αεροδρομίου της Μήλου. Σχετικό ρεπορτάζ (http://www.mileikanea.gr/eidiseis_1233.htm).
Παραμένει όμως το ερώτημα για το ποια συμφέροντα οδήγησαν την έπαρχο και τους περί αυτήν, σε μια απονενοημένη θέση, κόντρα σε αίτημα όλων των Μηλιών, όλων των δημοτικών παρατάξεων, μετά από χρόνια αναμονής (αναιτιολόγητη η καθυστέρηση) εκπόνησης της συγκεκριμένης μελέτης.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί όποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση προφανώς είναι ο ίδιος που με παρεμβάσεις του τόσα χρόνια πέτυχε να κωλυσιεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και ίσως βρίσκεται πίσω και από την ακύρωση κατασκευής του νέου αεροδρομίου.
Για να καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει και από εκεί και πέρα ο καθείς και οι επιλογές του.
Όποιος θέτει το ερώτημα, εύκολα παίρνει απάντηση από πάρα πολλούς, ότι οι εξορυκτικές εταιρίες και ιδιαίτερα η S&B, είναι ο παράγοντας στη Μήλο που έχει αυτή τη δυνατότητα και που στη στρατηγική του υπάρχει η παρεμπόδιση ή ο έλεγχος ,οποιασδήποτε άλλης ανταγωνιστικής δραστηριότητας στη Μήλο, εκτός της εξορυκτικής.
Εάν οι υποψίες είναι βάσιμες, τότε κάπου θα προσπαθήσουν και πάλι να σκαλώσει η υπόθεση, παρά το γεγονός ότι αυτό το αεροδρόμιο δεν μπορεί να αλλάξει την κατηγορία κατάταξης της Μήλου στον τουριστικό χάρτη και άρα να δημιουργήσει προβλήματα στις εξορυκτικές δραστηριότητες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τουτη η αναρτηση δεν θα "επρεπε" να μεινει ασχολιαστη. Κι ομως...
Ποιος θα το ερμηνευσει και τουτο...
Ισως κουραση, απιστευτη κουραση, τα ιδια και τα ιδια...
Και εγκαταλειψη, αφού καμια νεα "ιδεα" κανενα "νεο" προσωπο....
Αν τουλαχιστον καποιος πεθαινε απο αηδια...

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.