Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

.........Προτάσεων συνέχεια...

Περιμένοντας αντιπροτάσεις, προτείνω ονομασία για το Λύκειο Μήλου, ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ο ΜΗΛΙΟΣ και δίπλα σύντομη παρουσίαση του άξιου προγόνου μας.

Βέβαια και ο ΔΙΟΝΥΣΟΔΩΡΟΣ Ο ΜΗΛΙΟΣ δεν είναι λίγος, αλλά ο Διαγόρας είναι πιο διάσημος.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτό έχει σχέση με την πρόταση για να αποκτήσουν όνομα τα σχολεία της Μήλου;

Μηλίων διάλογοι είπε...

Ναι, ας κάνουμε και λίγη πλάκα...

Ανώνυμος είπε...

Ετσι! Οχι σαν κάποιους άλλους, που κράζουν όποιον τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό!
Ετσι λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι
Η ονοματοδοσία των σχολείων, δεν είναι κάτι αρνητικό, με την προϋπόθεση ότι η αναδοχή θα βασίζεται σε ουσιαστική προσφορά και σε κοινωνική συναίνεση και συμφωνία.
Η ονοματοδοσία συνιστά πράξη είτε ευγνωμοσύνης, είτε δημιουργίας θετικών προτύπων, είτε απλών συμβολισμών. Σε κάθε περίπτωση, οι κοινωνίες και η επιδοκιμασία τους είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο, οπώς επίσης και η σχολική κοινότητα που γνωρίζει την ιστορία του Σχολείου και τα "χρέη" του...

Dr Milios είπε...

"Διαγόρας ο Άθεος της Μήλου"
http://en.wikipedia.org/wiki/Diagoras

Κανένα πρόβλημα...

Αυτό που έχω να προτείνω εγώ είναι να αφήσουμε τα ράσα και να δούμε λίγο τον παπά...Μιας και το έφερε η κουβέντα λοιπόν,αυτό που έχω να πω είναι πως,η παιδεία και η νεολαία του νησιού μας,είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο,που μέχρι τώρα κανένας δεν έχει αγγίξει.Τα ποσοστά επιτυχίας των παιδιών της Μήλου σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι,τις υλικές ανάγκες που μπορεί να έχουν τα σχολειά μας,το επίπεδο μόρφωσης,οι αθλητικές και πολιτισμικές ασχολίες που έχουν ή μπορεί να έχουν οι νέοι του νησιού,το επίπεδο ζωής για τους νέους,τι επαγγελματικές δυνατότητες προσφέρει η τοπική κοινωνία σε ένα παιδί που τελειώνει τις σπουδές του και θέλει να γυρίσει...αυτά είναι λίγα θέματα που χωράνε μεγαλύτερη και πιο αποδοτική συζήτηση και σχολιασμό.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα ονομαστεί το Ενιαίο Λύκειο Μήλου "Διαγόρας" ή "Τασούλα η γειτόνισσα" ή "Jose Cuervo" από την στιγμή που ξέρω,πως σε επίπεδο θεμάτων νεολαίας είμαστε χρόνια πίσω...και με την πορεία που έχει χαραχθεί και όλα τα γνωστά προβλήματα,δεν θα υπάρχει νεολαία στο νησί σε 5-6 χρόνια...όμως η ρίζα του προβλήματος είναι πολύ πίσω στο παρελθόν και χρειάζονται πολλά,πάρα πολλά,να γίνουν για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων,να ζούμε σε ένα νησί "νεκρό",χωρίς πνοή,χωρίς νέους.

Καληνύχτα

Μηλίων διάλογοι είπε...

dr, είσαι από τους λίγους που συμμετέχουν στην προσπάθεια για διάλογο μέσα από τα μηλέικα blogs, αλλά τελικά είναι πιο δύσκολο από ότι περίμενα να παρασύρεις σε διάλογο για σοβαρά επίκαιρα θέματα τους Μηλιούς.Και μάλιστα σε διάλογο απόψεων και όχι προσώπων (όπου ο καθένας ίσως δεν θέλει να επομιστεί όποιο κόστος)σε ιδανικές συνθήκες αφού η Μήλος, όπως και άλλα νησιά, έχει πολύ υψηλό ποσοστό συνδέσεων adsl, αλλά και με δεδομένο ότι και Μηλιοί που είναι μακρυά από τη Μήλο μπορούν τώρα να συμμετέχουν.
Ε, η πρόταση για τον Διαγόρα και τα άλλα παρένθετα, πετούν τη μπάλλα στα σκόρδα, ώστε να δοθεί χρόνος μήπως και ωριμάσει ο διάλογος.
Βέβαια ούτε απολογούμαι, ούτε λέω ότι φταίνε οι Μηλιοί,ούτε απογοητεύομαι, αλλά είναι ερώτημα για όλους, γιατί αυτή η αδιαφορία.Εκεί στοχεύει (στο γιατί)και η ανάρτηση μου με τίτλο "αναζήτηση ταυτότητας"............

Dr Milios είπε...

Μάλλον ούτε τα "ελαφριά" πιάνουν....
Άκρα του τάφου σιωπή,στον κάμπο βασιλεύει...

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με την ανάρτηση, αλλά ρωτάω:

Τι είναι αυτό που λέγεται στις κατ' ιδίαν επαφές που επιδιώκουν και έχουν τα στελέχη της Βαρυτίνης για το θέμα της γεωθερμίας με μεμονωμένα άτομα και δεν μπορεί να λεχθεί σε συλλογικό επίπεδο;

Γιατί όπως πλέον πολλοί γνωρίζουν, βασικό στέλεχος του ομίλου, επιφορτισμένο με το συγκεκριμένο επιχειρηματικό project, ζητάει ραντεβού με συμπατριώτες, (που κατά την κρίση του(!) έχουν ρόλο στην κοινωνία) και συζητάει το θέμα.

Η τακτική αυτή, προδίδει έλλειψη εμπιστοσύνης στην κοινωνία της Μήλου και ίσως και στο ίδιο το πρότζεκτ. Αλλοιώς, ο δρόμος είναι ανοικτός. Ολοι είμαστε πρόθυμοι και διψασμένοι για πληροφόρηση. Πότε θα έρθει η σειρά μας;

Οταν έχει διερευνηθεί το κλίμα μέσω των μεμονωνμένων επαφών, ώστε να καταστρωθεί το επικοινωνιακό σχέδιο προσέγγισης της κοινωνίας της Μήλου;

Neos

Dr Milios είπε...

Φίλε,
Αν ισχύει αυτό που λες,θα πρέπει να ντρέπονται όσοι συμπατριώτες μας δέχονται να κάνουν αυτές τις συναντήσεις είτε για να επωφεληθούν,προφανώς,είτε επειδή θέλουν να νομίζουν πως είναι σημαντικότεροι από τους Δημοκρατικούς θεσμούς και όλους εμάς που πιστεύουμε σε αυτούς.
Το περίμενα πως η εταιριούλα αυτή θεωρεί την Μήλο το ξέφραγο αμπέλι της...δεν περίμενα το ίδιο και απο τους Μηλιούς...

Αν ισχύει αυτό που λες.....

solarinos είπε...

Πάντως όπου και να πάμε (και στο Διαγόρα που λέμε) η Βαρυτίνη μας κυνηγά, και δικαίως αφού είναι το αφεντικό.
Μόνο το γνωστό σκάνδαλο την κόντυνε. Φάνηκε μικρότερη από όσο νομίζουμε. Είναι δυνατόν σε οργανωμένη εταιρεία να καταφέρει ένας υπάλληλος και για τόσα χρόνια τόση ζημιά;
Το άσχετο με τη συζήτηση αυτό ζήτημα, το συζητά όλη η Μήλος και με κομμένη την ανάσα (κανένας δεν ξέρει τις επιπτώσεις σε όλη την οικονομία και την κοινωνία της Μήλου), οπότε και το βάζω γιατί το θεωρώ σοβαρό και όχι κουτσομπολίστικο.

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Η ΒΑΡΥΤΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.
ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΙΝΗ ΑΣ ΤΗΣ ΤΑ ΧΩΣΟΥΜΕ.
ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;;

Ανώνυμος είπε...

S & B


ΣΚΑΣΤΕ ΒΟΥΔΙΑ

Dr Milios είπε...

Ανώνυμε,τι σημαίνει το S&B;;;;

Sluts & Bisexuals????
ή
Shit & Business???

Βούτα με το κεφάλι ρε να δούμε αν θα κάνει πλατς...μάλλον άσε,άκυρο,θα γεμίσει ο τόπος σκ@τ@...

Ανώνυμος είπε...

Στην συζήτηση μπήκε το θέμα του οικονομικού σκανδάλου και δεν υπήρξε συνέχεια από κανένα μας,ενώ στα καφενεία έχει πρώτη θέση.
Υπολογισμοί, πρόχειροι, μιλάνε για μεγάλο ποσόν που θα λείψει από την οικονομία της Μήλου (μιλούμε για εκτός αυτό που αφορά την εταιρία)και που μοιραία θα επηρεάσει όλο το νησί.
Απαιτείται ενεργοποίηση πρώτα όσων πιθανόν θίγονται και συντονισμός ενεργειών γιατί φαίνεται να ξεφεύγει από το να είναι προσωπική υπόθεση του κάθε θιγόμενου και μόνο, θα επηρεάσει όλη την κοινωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

.....και ξαφνικα λυσαμε ολα τα σοβαρα προβληματα του νησιου μας,και ασχολιομαστε με το πως θα ονομασθει το σχολειο στη Μηλο.
Μπας και ζω σε αλλη χωρα??
Αδελφια ξυπνατε!!!!
Ξεχασαμε το προβλημα της αποχετευσης(το γνωστο παντρεμα....)το προβλημα της ακτοπλοιας,την καταστροφη του νησιου απο τις λατομικες εταιρειες,τις κατακομβες το αρχαιο θεατρο τα ψηφιδωτα (που τα εχουν θαμενα για να μη χαλασουν)........
Ερχεται στο μυαλο μου ,που πριν 30 χρονια και κατι,ο τοτε Συλλογος Νεων Μηλου ,εκανε εκδηλωσεις σε συνεργασια με τα αλλα νησια των Δυτικων Κυκλαδων στο παρκο της Πλακας εκει που εγινε το Κεντρο Υγειας.Νομιζω πως τα προβληματα του νησιου μας,τα αντιμετωπιζουν και τα αλλα νησια,θα πρεπει να σταματησουμε να ασχολιομαστε με πραματα χωρις ουσια,οπως το ονομα του σχολειου,και να μπορεσουσε να επανασυνδεθουμε με τα αλλα νησια,που πολιτιστικα ειναι πολυ πιο μπροστα (δυστυχως )απο εμας.
Αφου λοιπον βαλουμε σε μια σωστη βαση τα σοβαρα προβληματα θα λυσουμε πολυ πιο ευκολα το προβλημα του ονοματος του σχολειου
μας.
Γεια Χαρα

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι σοβαρά τα σκ@τ@ και τα νερά αλλά σοβαρό είναι να μάθουν και οι νέοι τις Μήλου ποιά κληρονομιά
πρέπει να παραλάβουν.Λαός που χάνει την μνήμη του είναι καταδικασμένος σε λήθαργο.Εγώ είμαι 35 και αυτόν τον κύριο δεν τον ήξερα.Τα σωστά ονόματα που δημιουργούν ερωτήματα και προβληματίσμους σύγουρα είναι χρήσιμα.Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να βλέπουμε μόνο τα μεγάλα μεγάλα προβλήματα και ωσότου λυθούν να μπαίνουν όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Έτσι μάλλον οδηγούμαστε σε στατικότητα και τελικά σε αδιαφορία.

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.