Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΟΧΙ στο αεροδρόμιο !

Οι εκλογές τέλειωσαν με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλά περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα αποκάλυψαν τόσο για τα παιχνίδια κάποιων υποψηφίων, τις μεθόδους άλλων, όσο και για τις φαντασιώσεις μέρους του εκλογικού σώματος ή και τον τρόπο σκέψης και απόφασης.
Κακέκτυπο των κεντρικών εκλογών οι τοπικές μας εκλογές πληγώνουν βαθύτερα γιατί είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο και χαλούν σχέσεις.
Από όλα είχε ο μπαχτσές εκτός από ουσία, ώστε τελικά να ψηφίζουμε, <τον καλό, τον κακό και τον άσχημο> και μάλιστα να καταψηφίζουμε, να μαυρίζουμε ….πάντα άρνηση.
Και ξάφνου σήμερα, μετεκλογικά, εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο έγγραφη άποψη υπηρεσίας του Επαρχείου, αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα από τοποθέτηση της Επάρχου, και με τις οποίες τοποθετήσεις εισηγούνται την απόρριψη της περιβαλλοντολογικής μελέτης για την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του αεροδρομίου της Μήλου!!!!
Ένα αίτημα, τόσων χρόνων, όλων, υποτίθεται των Μηλιών, όταν φαίνεται να ξεκολλά το επαρχείο λέει όχι να μη ξεκολλήσει γιατί τότε θα ακυρωθεί η προοπτική κατασκευής νέου αεροδρομίου !!!!!!
Το νέο αεροδρόμιο δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στα χαρτιά. Ήδη ακυρώνονται οι απαλλοτριώσεις που είχαν γίνει στη θέση Προβατά.
Και εκεί που προσπαθείς να συνέλθεις σου λένε ότι αυτά είναι γνωστά από καιρό, αλλά τότε λες στις εκλογές γιατί δεν αναδείχθηκαν;
Και όταν θυμηθείς ότι το νέο αεροδρόμιο ακυρώθηκε με προσφυγή Μηλιών που δεν φαίνεται να κρύβουν συμφέροντα, όταν θυμηθείς ότι οι εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου σταμάτησαν τόσα χρόνια γιατί κατά την πρόοδο των εργασιών υπήρξε όχληση κάποιων γειτόνων από τη σκόνη που προκαλούσαν τα μηχανήματα….. φρικάρεις .
Πράγματι φίλε της προηγούμενης ανάρτησης πάμε από φρίκη σε φρίκη και κοντεύουμε να τη συνηθίσουμε, και αυτό είναι το χειρότερο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορουσες να δημοσιευσεις το link του σχολίου της προηγουμενης αναρτησης...
Καν'το, γιατι, πραγματικά, τιποτα δεν ειναι τυχαίο...! Οι εκ των "επιφανών" διεθνεις εμποροι ναρκωτικων παπούδες του κ. Κυριακόπουλου, αν οι πληροφορίες είναι αληθεις (και αν "κατεβασεις" τη σελιδα του life απο το σχετικο link θα δεις οτι τα σχόλια δεν ειναι στον αερα...) εστησαν εδω και αλλού στην Ελλαδα μια αυτοκρατορια που δεν αστειεύεται...
Όλοι ξέρουμε (περίπου!!!) ποιοί και πόσοι και... πόσο(!!!) ακούμπισαν και ακουμπούν τις μίζερες υπάρξεις τους στη "θωπεία" της "εταιρίας" για να "αποκτήσουν" ονοματεπώνυμο και -ίσως- κάποιο "κομπόδεμα".
Αντάλλαγμα;
Η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια πέντε χιλιάδων ανθρώπων, - "συμπατριωτών" τους.
Οι "τωρινοί" μας, από τις τελευταίες σοδειές εννοώ και δεν εννοώ μόνον κάποιους από τους πολιτικούς μας -άνδρες και γυναίκες (που αν τους μοιρασεις καπου... 50-50 θα τους βρεις!)- μα και τους ορατούς και αόρατους, τίγρεις και αρουραίους, θα έχουν να πουν πως η δουλειά τους είναι εύκολη γιατί οι πεντε χιλιάδες ψυχές του νησιού είναι ήδη απόγονοι "παραδομένων"...
Και έτσι, κάπου ανάμεσα στις "διεκδικήσεις" του τύπου "αύξηση του 2% σαν ελάχιστη αναγνώριση απο τη μεριά της εταιρίας.....μπλαμπλαμπλα!!!...." και την "άποψη" (που δεν μπορώ να πω, κυριάρχησε απόλυτα!!!!) ότι " θα στηρίξουμε αλλά και θα διεκδικήσουμε κάθε κίνηση της εταιρίας σχετική με τον πολιτισμο διότι...έτερον εκάτερον!!!!!" κρύβεται η χαμένη αξιοπρέπεια, ο αποκλεισμός από τη δυναμική συμμετοχή στη ζωντανή ιστορία, το τουριστικό και "φιλολογικό" ξεπούλημα αντί του έντιμού και δημιουργικού σεβασμού στην παράδοση και την ιστορία μας, την αποπομπή του "φιλότιμου" και τη διαπόμπευση της επίκλησης της ανθρωπιάς...
Βρίσκουν και κάνουν...
Χανόμαστε, έχουμε εντελώς ξεθωριάσει...
Η Νότα δεν προέβλεψε ότι όσο κι αν κρατούσε η ασυλία της ήταν, εντέλει, αναλώσιμη. Αν χρειαστεί, τώρα που "κόπηκαν τα σχοινιά" θα φορτωθεί κι άλλες εκκρεμότητες: Όλες όσες θα ζητούν το δράστη τους!!!
Και είναι, απο αυτή την άποψη τραγικό πρόσωπο. Μόνο που διάλεξε (?????) να είναι, όχι το τραγικό θύμα μα ο τραγικός θύτης: που στη ζωή, δεν κατάφερε να ζήσει χωρίς να "θανατώσει"... και έτσι να απωλέσει τη ζωή της...
Και είναι τόσοι πολλοί που της μοιάζουν, στο μικρό μας το νησάκι...
Όσοι και τα θύματά τους, εμείς...

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβουμε!
Εκτός από το αεροδρόμιο έσπευσαν αμέσως μετά τις εκλογές να κάνουν δημοτικό συμβούλιο και επαρχειακό να κλείσουν όλα τα "θέματα" της S&B. Δεν μπορούσαν να περιμένουν ένα μήνα να τα αντιμετωπίσει αυτά το νέο δημοτικό συμβούλιο ή το "αφεντικό" τους είπε να τελειώνουν την δουλειά.
Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατούν. Τρέχουν να πάρουν αποφάσεις και να δεσμεύσουν τους καινούργιους. Όχι ότι αυτοί δεν αισθάνονται ανακουφισμένοι που απαλλάσονται από τα δύσκολα.

Ανώνυμος είπε...

Πριν αρκετα χρονια,ειχε ζητηθει (απ΄ οτι εχω μαθει) να κατασκευασθει στη μηλο στρατιωτικο αεροδρομιο,αλλα καποιος μεγαλο παραγωντας δεν το δεχθηκε,και φυσικα το στρατιωτικο αεροδρομιο πηγε στη σαντορινη.
θα πρεπει λοιπον,οσοι εδω και πολλα χρονια ενδιαφερονται να σωσουν τη μηλο,να τους πουμε πως υπαρχει ενα τραγουδακι,που πρεπει να το λενε αρκετες φορες,μπας και βαλουν μυαλο,που λεει...ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙΣ ΠΑΛΑΤΙΑ... κλπ
ανταρτης

Ανώνυμος είπε...

H ιστορία του αεροδρομίου είχε και ένα καλό:
Αποκάλυψε αυτό που όλοι ξέραμε, αλλά επειδή δεν ζορίστήκαμε ποτέ, το βάζαμε στην άκρη.

Στη Μήλο μια παρέα, απολειφάδια της πράσινης δεκαετιας του 80 αλλά και μετά, είχαν απαλλοτριώσει το δημόσιο χώρο, δρώντας χυδαία για ίδιον όφελος.

Τώρα το πουλόβερ ξηλώνεται.
Οι δημοτικές εκλογές το έδειξαν περίτρανα. Η λύσσα και η τερατώδης κινητοποίηση, δεν έφεραν παρά μόνο τη συντριβή.
Η κούραση δεν είναι μόνο των Μηλιών.
Είναι κυρίως δική τους. Κουράστηκαν να διοικούν, να μηχανορραφούν, να σπεκουλάρουν... Δεν βρήκαν αντικαταστάτες, διαδόχους, τίποτα.
Ζήτησαν ...γιατρό, αλλά αποδείχθηκε λίγος.
Πήραν δικηγόρο, γιατί τους είναι ίσως αναγκαίος.

Τους έμεινε η ανάμνηση μιας χρυσής εικοσαετίας και το βόλεμα των δικών τους

Σαν τη χώρα μας

Τώρα ήρθαν τα απόλυτα μηδενικά. Ισως όμως πιο έντιμα...
Επρπε φαίνεται να ξύσουμε πάτο για να καταλάβουμε όλοι, μα όλοι, ότι το έργο γυρίζει σε τραγωδία και ήταν ώρα να τελειώνει.
Δεν υπήρχε εδώ και καιρό όύτε μια ευχάριστη ...νότα.

Καληνύχτα

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.