Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου με ανακοίνωσή του (http://www.ekemilou.org/) καλεί την S&B να σταματήσει το καθεστώς της διαθεσιμότητας εργαζομένων, δεδομένου ότι η παραγωγή ορυκτού για το 2009, ξεπέρασε τους 1.000.000 τόνους έναντι της εκτίμησης της εταιρίας για 600.000 – 800.000 τόνους. Εκτίμηση με βάση την οποία έγινε δεκτή και από το ΕΚΜ η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, προκειμένου να αποφευχθούν άλλα περισσότερο επώδυνα μέτρα και αντιπαραθέσεις που θα κόστιζαν σε όλους.
Το ΕΚΜ έδειξε αυτοσυγκράτηση και γενναιότητα, όμως τώρα είναι η ώρα και της εταιρίας να δείξει ότι σέβεται πραγματικά τους εργαζόμενους που την στηρίζουν και να μη μείνει μόνο σε ωραία λόγια.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ...

ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΛΙΟΥΣ Η ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η S & B να σεβασθεί τους εργαζομένους????
Πότε έχει γίνει αυτό ,για να γίνει και τώρα.
Ανέκαθεν στην ελλάδα οι μεγαλοβιομήχανοι κάνουν αυτό που θέλουν,χωρίς να υπολογίζουν τίποτα,παρά μόνο πως θα μεγαλώνει η τσεπάρα τους,φυσικά με τις πλάτες της εκάστοτε εξουσίας.
Αλλα σε αυτό κύρια ευθύνη έχουμε και εμείς οι ίδιοι.
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ
Αντάρτης

Μηλίων διάλογοι είπε...

Αντάρτη, όπως είναι φανερό εγώ είμαι υπέρ του διαλόγου μέσα στη κοινωνία. Διάλογος εμπεριστατωμένος υπεύθυνος είναι το πλεον αποτελεσματικό μέσον.
Σκυλί που γαβγίζει μη το φοβάσαι ,λένε, και εμείς όλο κραυγές και άσχετους παλλικαρισμούς είμαστε..μέχρι αντάρτικο πόλεων αποκτήσαμε και για αυτό πάμε καλύτερα από όλους...

Ανώνυμος είπε...

....διάλογος....διάλογος ...διάλογος,αποτέλεσμα όμως τίποτα,αυτό είναι η ελλάδα.
αντάρτης

Ανώνυμος είπε...

SE LIGO THA EIMASTE SE DIATHESIMOTHTA OLOI

TO THEMA EINAI AN EIMASTE KAI DIATETHIMENOI...!

Ανώνυμος είπε...

Τα ΘΕΙΩΡΥΧΕΙΑ γιά όσους δεν γνωρίζουν, ανήκουν σε ιδιώτη. Είναι ο κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ. ΞΥΔΟΥΣ, πρώην Διευθυντικό Στέλεχος της S&B. Του προτείνω, να τα δωρίσει στο Δήμο,ο οποίος να αναλάβει τη συντήρηση και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ τους:α)Πρωτίστως γιά ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ λόγους και β)γιά Τουριστικούς λόγους(ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ). Ετσι και ο ιδιοκτήτης τους, θα έχει προσφέρει, μιά σοβαρή υπηρεσία, προς τον Τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με αυτό που λες
Αλλά μήπως πίσω απο τον Ξυδου είναι η S & B ??????
αντάρτης

Ανώνυμος είπε...

Προς Μανούσο Δρούγκα, "αρθρογράφο" του "άρθρου" "Δήμαρχος και Δράκος":

Κρίιιμα "δάσκαλε"!

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.