Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η ΜΠΟΡΑ ΞΕΣΠΑΣΕ

Η μπόρα της κρίσης έχει ξεσπάσει και στη βιομηχανική Μήλο, αν και κάποιοι επιμένουν ότι “πέρα βρέχει”…
Συνεργεία διαλύθηκαν, άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, άλλες απολύσεις αναμένονται, οι άδειες δίνονται άμεσα αναγκαστικά, οι παραγγελίες λιγοστεύουν…..
Ότι διαβάζαμε το ζούμε, στα μέτρα μας.
Τώρα όσο ποτέ απαιτείται επιτέλους διάλογος για να μοιραστεί η πίτα και όχι να την πληρώσουν μόνο κάποιοι ή και κάποιοι ακόμη και να κερδίσουν (δεν υπάρχει μόνο το χρήμα, υπάρχει και η πολιτική και η κάθε τέχνη εξουσίας).
Ακόμη καλύτερα θα ήταν να φτιαχτούν άλλες πίτες, να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία, το εργατικό δυναμικό και προς άλλες παραγωγές. Έτσι και αλλιώς το μετά τη κρίση αύριο δεν θα είναι η απλή συνέχεια του χθες.
Το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα είναι δομημένο με άξονα τις επιχειρήσεις, το κέρδος και μακάρι να άλλαζε, αλλά ούτε με ευχές αλλάζει, ούτε με τοπικούς και συγκυριακούς ηρωισμούς αλλάζει, ούτε είμαστε έτοιμοι για τέτοιες αποφάσεις και οι συμβουλές “σκοτωθείτε να δοξαστούμε” δεν προδίδουν αλτρουισμό, αλλά εύκολες ρητορείες πάνω στο ψωμί και το μέλλον οικογενειών.
Καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν…..
Η κόντρα που έχει ξεσπάσει είναι φορτωμένη με εγωισμούς και οδηγεί στα χειρότερα για όλους. Αντί να αναζητηθεί η λύση όπου κανένας δεν θα είναι ολικά χαμένος, το πείσμα οδηγεί τα πράγματα στη μεγαλύτερη δυνατόν ζημιά για όλους (και εργαζόμενων και εταιρίας).
Κλήθηκε ο Δήμος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά βέβαια δεν έχει αρμοδιότητα. Τώρα όμως πριν το οριστικό αδιέξοδο, ο Δήμαρχος πρέπει να προσφέρει τις “καλές του υπηρεσίες” ώστε να καταστεί δυνατός ο διάλογος και μέσα από αυτόν η αναζήτηση της καλύτερης λύσης.
Οι εγωισμοί και τα πείσματα δεν θα βγουν σε καλό για κανένα, η αναζήτηση λύσης με συναίνεση και με νέους προσανατολισμούς μπορεί να αναδείξει όλους νικητές.

16 σχόλια:

Στάθης Βασιλείου είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ, Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ. "Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ" ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ. ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΘΑ ΣΕ ΕΒΛΕΠΑ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ, ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Να τον στείλουμε στην Βουλή καλύτερα να φάει και αυτός το κάτι τις του...

Η μαλακία πάει σύννεφο...

Ανώνυμος είπε...

Ηταν καιρος να καταλαβουν αρκετοι πως η S & B και οι διαφοροι αλλοι,δεν ειναι ο παραδεισος της μηλου,τωρα βεβαια που το μαχαιρι οντως εχει φθασει στο κοκαλο,αν δεν το εχει ξεπερασει,ειναι αργα πια.
Οταν ολοι οι φορεις του νησιου (δημος σωματεια ακομη και το εργατικο κεντρο ),προσκηνουσαν την αυτοκρατορισα ΒΑΡΥΤΙΝΗ,ολοι το δεχοντουσαν και ελαχιστοι μονο αντιδρουσαν,και αυτοι οι λιγοι ηταν παντα στο περιθωριο.
Ας κατσουν λοιπον οι " πουλημενοι φορεις " να βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια
ανταρτης

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 12.48

Σίγουρα η μαλακία πάει σύννεφο, αλλά δεν μας είπες από ποιούς!

Πάντως δείχνεις να ενοχλήθηκες σφόδρα από την πρόταση του Σ.Β.

Θα έβλεπες κάπιοιον άλλον καλύτερο και σου την έδωσε;

Και να ΝΑΙ, ποιόν;


Τ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Πώς λες να πάει ο τουρισμός φέτος "Αντάρτη"; Μήπως έχεις υπόψη σου τί έγινε και τί γίνεται αλλού, που εξαρτώνται από τον τουρισμό; Ξέρεις πόσο αναγκάστηκαν να δώσουν τη διανυκτέρευση στους tours operators σε πολλά νησιά; ΟΚΤΩ (8)ΕΥΡΩ. Μιλάμε γιά νησιά με σαιζόν 6 (ΕΞΙ) ΜΗΝΩΝ.
Δεν έχουμε όλοι όνειρο να γίνουμε ανασφάλιστα γκαρσόνια σε καφετέρειες ή να καθαρίζουμε δωμάτια. Οσοι βλέπουν το μέλλον στην ισόρροπη ανάπτυξη δραστηριοτήτων δεν σημαίνει ότι είναι "πουλημένοι". Εύκολο είναι να πλειοδοτεί κανείς σε επαναστατικές κορώνες, τα δύσκολα αρχίζουν όταν φτάσουμε στο "διά ταύτα".

Unknown είπε...

Στάθη, τον τρόπο σου (καθαρά, δυνατά, επώνυμα)να λες την άποψη σου την έχουμε ανάγκη στην εποχή των δήθεν, των λαμόγιων και της σαχλαμάρας.

Μηλίων διάλογοι είπε...

Ανώνυμε 1248, ξερεις "το εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια"..

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ:

ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ S&B ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΟΔ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ;

ΟΝΤΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΣΜΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΤΑ ΜΜΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

ΙΔΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΝΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Να που θυμηθήκαμε το Δήμαρχο και διαπιστώσαμε ότι πρέπει να προσφέρει τις "καλές του υπηρεσίες" στα δύσκολα, στην περίοδο της κρίσης. Λίγο καθυστερημένα βέβαια. Τόσο καιρό του έκαναν κριτική από παντού. Κάποιοι τον είπαν και πουλημένο, ακόμη και τώρα, σε αυτό το μπλογκ. Κι από πάνω, να τον βάλουμε να βγάλει και τα κάστανα από τη φωτιά. Τίποτε άλλο θέλουμε;
Τί να πεί κανείς...Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, αν και έχουμε πάνω από ένα χρόνο μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Η αγωνία γιά έλλειψη σοβαρών υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να μας ωθεί σε θολωμένη σκέψη και κωμικές ενέργειες επειδή ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου εγω δεν ειπα πως πρεπει να ειμαστε εξαρτημενοι απο τον τουρισμο.
Απλα πρεπει να μην εχουμε αναγκη ΚΑΝΕΝΑ,και να μπορουμε τη καθε δραστηριοτητα πανω στο νησι ,η τουριστικη η εξωρυκτικη να την εχουμε σε μια λογικη αναπτυξη,και οχι η μια να υποσκελιζει την αλλη.
Ολα μαζι και με μετρο,και φυσικα οχι μονοπλευρα.
Τωρα εγω δεν ειπα το δημαρχο πουλημενο,για τους φορεις ανεφερα,αν σας τσουρουφλιζει αυτο,καντε κατι
Ανταρτης

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΥΒΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ο, ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΤ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΓΝΟΩ, ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Κ. ΕΙΝΑΙ ΟΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΩΝΙΑ.

ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΛΛΩΝΙΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ

Η ΔΕΗ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Oi xenodoxoi skeftonati na kanoun agoges

Στάθης Βασιλείου είπε...

Ευχαριστώ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ το Νίκο, γιά την εξαιρετική του ευγένεια, να ανέχεται τις απόψεις μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΝΤΡΑΝΝΕΡ 2 ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ


ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ Ο ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΠΙΖΝΕΣ ( ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΕΚΟΝΟΜΙ)

Ανώνυμος είπε...

Η κρίση και η μπόρα δεν είναι ένα απλό σενάριο λαϊκής κατανάλωσης.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα έκλεινε π.χ. ο Ελεύθερος Τύπος. Δεν είναι ένα περιφερειακό έντυπο, ήταν η ναυαρχίδα του κεντροδεξιού τύπου, ήταν το στοίχημα τοων Αγγελοπουλαίων.
Παλιά τζάκια κι αυτοί!(...)
Αλλά την πάτησαν!...

Ξέρετε τα νέα τζάκια έχουν αλαζονία και άγνοια κινδύνου.
Τα παλιά τζάκια έχουν υπέρμετρη αίσθηση βεβαιότητας.

Αλλά στη συγκυρία που περνάμε οι βεβαιότητες έχουν ένα μικρό πρόβλημα...

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.