Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ο ΜΗΛΑΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ




Ο Ηρακλής Μήλας πριν λίγες ημέρες ήταν στη Μήλο, προκειμένου να φωτογραφήσει τοπία του νησιού ενόψει του αφιερώματος του, ένθετου στο ΕΘΝΟΣ, περιοδικού Nature Explore
Μέρος της εξαιρετικής εργασίας έχει αναρτηθεί στο http://www.trekearth.com/ και έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια τόσο για την ποιότητα της φωτογράφησης όσο και για τα τοπία της Μήλου. Μια δωρεάν διαφήμιση …..
Με την άδεια του, αναρτώ μια ελάχιστη δόση αυτής της εργασίας του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα στο www.trekeearth.com

Οι φωτογραφίες βρίσκονται υπό το κωδκό όνομα Cretense ή σν βάλει κάποιος στην αναζήτηση Milos.

Η πρώτη φωτογραφία, αυτή του Σαρακήνικου, έχει ληφθεί με το διάφραγμα ανοικτό για πάνω από μισή ώρα από σταθερή θέση και με στιγμιαίες ενισχύσεις του φωτισμού στα βράχια. Εχει απποτυπώσειτόξα από την τροχιά των αστεριών!

Το περιοδικό αυτό είναι εξαιρετικό και θα βγει τον Ιούλιο, ένθετο στο ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου. Νάχουμε το νου μας.
Ηδη, αν δείτε τα σχόλια κάτω από τις φωτο, είναι διθυραμβικά από όλο τον κόσμο και είναι κάποιοι που δηλώνουν ότι θέλουν να επισκεφθούν αυτό το νησί, μετά από αυτά που βλέπουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΗΛΟ, ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ "Ε" ΤΟΝ "ΚΑΙΡΟ".

Η ΜΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΕΤΙΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά εξαιρετικές!

ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ www.tanea.gr)!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΘΩΣ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ (ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΛΑ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ: "ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΜΗΛΟ" ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ "ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ". ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει και ανεβάζει φωτογραφίες στο www.trekeearth.com,
Σήμερα ανέβασε μια φοβερή φωτογραφία από το Βάνι.

Μπράβο στο ΜΔ που μας ενημερώνει και που εξασφάλισε την άδεια για να τις δούμε

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.