Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

....ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ

Έφερα στην κορυφή το εισαγωγικό σημείωμα του ΜΔ αφού επιβεβαιώνεται πάλι από τα πράγματα.

Με απόφαση της Νομαρχίας Κυκλάδων (ΦΕΚ 835/12-5-2008) “ καθορίζεται σαν αποδέκτης των υγρών αποβλήτων (υπέρλεπτων περλίτη) του εργοστασίου επεξεργασίας περλίτη της εταιρίας S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΑΕ τη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Μούρη» έμπροσθεν του εργοστασίου”….

Θυμόμαστε ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξεσπάσει πόλεμος από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κατά της S&B με αποτέλεσμα να διεξαχθούν έλεγχοι από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να διαπιστωθούν παραβάσεις και να επιβληθεί πρόστιμο συνολικού ύψους 392.000 ευρώ.

Η όλη υπόθεση είχε ερμηνευθεί από πολλούς σαν πόλεμος ανάμεσα σε επιχειρηματίες με διεκδικούμενο έπαθλο την εκμετάλλευση της γεωθερμίας. Η υπόθεση της γεωθερμίας έληξε υπέρ της S&B και ο πόλεμος έληξε. Δεν κρατούν κακίες σε αυτά τα μέρη…
Τώρα, η Νομαρχία αναγνωρίζει ότι «η υπ αριθμ 1355/22-3-2005 απόφαση με θέμα χορήγηση οριστικής άδειας διάθεσης υγρών αποβλήτων εργοστασίων περλίτη της εταιρίας S&B στη θέση Τσιγκράδο, εκδόθηκε εκ παραδρομής,(για αυτό ανακλήθηκε με την 4799/18-10-2007) χωρίς να τηρηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία». Τα παίρνει πάνω της όλα και εκδίδει νέα απόφαση!!!
Στη νέα απόφαση ορίζεται ότι «ανεξάρτητα με τον βαθμό καθαρισμού και απολύμανσης των υγρών αποβλήτων, θα τοποθετηθεί σήμανση στην παραλία και σε απόσταση 200 μέτρων από τον αγωγό θα απαγορευτεί η κολύμβηση. Ακόμα σε απόσταση 300 μέτρων από τον αγωγό θα απαγορεύεται η αλιεία εδώδιμων οστρακόδερμων».

Δηλαδή αν δεν υπήρχε ο πόλεμος των επιχειρηματιών όλα καλά, αλλά και τώρα όλα σώζονται με τις πινακίδες απαγόρευσης; Υπάρχει πρόβλημα από την διάθεση των αποβλήτων και αν ναι, τι είδους είναι το πρόβλημα; Όσοι έκαναν μπάνιο μέχρι τώρα, κοντά στον αγωγό πρέπει να ανησυχούν; Το οικοσύστημα της περιοχής θα ακολουθεί τις πινακίδες;

Το κράτος γίνεται γιο-γιο ανάλογα με τις καθημερινές ορέξεις των επιχειρήσεων και ζαλισμένο αποφασίζει, αναιρεί, ελέγχει, τιμωρεί, αθωώνει, προειδοποιεί για άγνωστο κίνδυνο και προσπαθεί να σωθεί τοποθετώντας πινακίδες τώρα που η παραλία έγινε πάλι απόκρυμνη.

Στο νησί μας γίνονται και ξεγίνονται πράματα και θάματα και εμείς παρακολουθούμε ζαλισμένοι, εκτός και αν κάποιοι μεταξύ μας γνωρίζουν, αλλά ενημερώνουν μόνο μετά από ραντεβού….

Tελικά επιβεβαιώνεται καθημερινά η διαπίστωση ότι η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του.
....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
Και απαιτείται από εμάς να αρθρώσουμε πολιτική για τον τόπο μας.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, δεν μπορούμε πια να κάνουμε μπάνιο στο Τσιγκράδο;

Ωραία...

Αντε σιγά - σιγά να κάνουνε ένα νταμάρι στου Παπικινιύ, μια σκάλα φόρτωσης στο Σαρακίνικο και ένα σιλό στο Αρχαί Θέατρο.

Τουλάχιστον αυτό έγινε ερήμην...
Ευτυχώς δεν πήγε στο ΔΣ του Δ¨ημου γιατί θα το ψηφίζανε!...

Ανώνυμος είπε...

Den sou lew na broune perliti ston triobasalo. 8a mas agorasoun k 8a mas skapsoun.
an den mporesoun na mas agorasoun tha mas dioksoun......

Ανώνυμος είπε...

Το εχω πει και θα το λεω συνεχως,
Ο Κυριακοπουλος και ο καθε Κυρικοπουλος κανει οτι θελει αφου
δεν τον ενοχλει ΚΑΝΕΙΣ,και εγω να ημουν στη θεση του, το ιδιο ακριβως θα εκανα,και να σας πω την αληθεια,
για ολη τη κατστροφη της Μηλου δεν
εχει ευθυνη ουτε ο καθε Κυριακοπου-
λος ,ουτε η καθε S & B.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ
ΝΗΣΙΟΥ
Θα ηθελα να μας πουν ολοι οι φορεις,αν ποτε εκαναν κατι που να
παει κοντρα στον Κυριακοπουλο στην S&B στον Τιτανα στον Ηρακλη.
ΟΧΙ μονο δεν εκαναν κατι αλλα ακομη
και αυτη τη "πολιτιστικη βδομαδα" οπως λενε του καλοκαιριου,ζηταν
χρηματα απο τις πιο πανω εταιρειες.
Αληθεια τοσο φτωχοι ειναι ο Δημος οι Φορεις που να μην μπορουν να κα-
νουν πολιτιστικες εκδηλωσεις μονοι
τους????? και καθε χρονο ζητουν σαν ζητιανοι βοηθεια απο τον Κυριακοπουλο και τις αλλες εταιρειες
Στα αλλα νησια πως κανουν τοσες εκδηλωσεις μονοι τους,χωρις να εχουν ουτε S & B ουτε τιτανες ουτε ηρακληδες?απλα ειναι ΙΚΑΝΟΙ οι
ανθρωποι ενω εδω.........

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΙΝΗ ΚΑΙ ΑΒΕΡΚΗ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ....................

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει τώρα... Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουν από το μπλογκ αρντικά σχόλια για πρόσωπα και ιδιαίτερα για το Δήμαρχο.

Υπάρχει ανάγκη για ένα μέσο ενημέρωσης στη Μήλο. Δεν εννοώ εφημερίδα γιατί αυτές υπάρχουν.

Ενα ραδιόφωνο θα είχει πολλά να προσφέρει στην άμεση ενημέρωση.

Επρεπε να σηρίξουμε το συμπατριώτη που μόνος του χτυπιέται εδώ και χρόνια για την απόκτηση άδειας και προσκρούει συνεχώς σε ανυπέρβλητα εμπόδια, τα οποία δεν είναι και τόσο αθώα.

Επίσης δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια "Φταίει για όλα η Βαρυτίνη, είναι πίσω από όλα τα δεινά της Μήλου η Βαρυτίνη"

Είναι χιλιοειπωμένα πράγματα και δεν συμβάλλουν πουθενά. Λειτουργούν σαν εκτόνωση, αλλά και σαν αθώωση για εμάς τους ίδιους, που τα έχουμε όλα γραμένα, εκτός από το λογαριασμό μας στην τράπεζα.

Χαίρετε

(Και μπράβο στο Μηλίων Διάλογοι που δεν κολώνει και ανοίγει θέματα δίνοντας σε΄ένα κόσμο τη δυνατότητα να πει δυό κουβέντες...)

Ανώνυμος είπε...

Χθες η Ξυλοκερατιά σήμερα το Τσιγκράδο άντε παιδιά κοντεύει να
έρθει και η σειρα του Κλέφτικου......κοντά είναι

Ανώνυμος είπε...

ti eykolo pou einai na grafeis ws "anwnymos eipe"...

Ανώνυμος είπε...

φίλε όσοι γράφουν ανώνυμοι εδώ μέσα δεν είναι επικίνδυνοι,και μην
τους φοβάσαι,να φοβάσαι τους
επώνυμους που πέρνουν απαράδεκτες
αποφάσεις,αυτοί είναι οι
επικίνδυνοι,κατάλαβες

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε φίλε

Γράψε εσύ με το όνομά σου και ετοιμάσου μετά να ακούσεις ό,τι μπορείς να φανταστείς προκειμένου να αποδομηθεί η άποψή σου.
Από κουτσομπολιά μέχρι ότι είσαι το ένα και το άλλο.
Εδώ ένας έγραψε ότι είναι ο "Γιώργος Μ." και τον περάσανε για έναν άλλο Γίωργο Μ. και του σύρανε τα εξ αμάξης (αντιεξουσιαστής και άλλες παπαριές)

Αν γράψουμε δηλαδή ένα ψευδώνυμο, είμαστε ΟΚ;

Ας τελειώνει αυτή μαλακία, πολύ κράτησε

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ - ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΩΝΟΥΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΑΝ!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙ Η ΟΧΙ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να ξαναδούμε το ισοζύγιο του περίφημου ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ μεταξύ Δήμου και S&B

Ανώνυμος είπε...

egw pou egrapsa gia thn anwnymia ennoousa oti kapoia paidia den bobithikan na poun poioi einai anebazontas px ta Mileika Nea, enw tha mporousan na to exoun kanei anwnyma kai aytoi to site. kai prin prolabw na kraxtw den exw kamia sxesh me ta Mileika Nea.
oxi oti tha eprepe na kraxtoun aytoi alla na pou para thn opoia sxesh toy ypeythinou tous pou ap'oti mathainw douleyei sth barytinh(...) tolmhsan gia to Tsigkrado.

Ανώνυμος είπε...

και μπράβο του!

Ανώνυμος είπε...

Τα Μηλέικα Νέα, δημοσιεύουν μια απάντηση του Δημάρχου προς το Τοπικό Συμβούλιο Νέων για τις εξορύξεις.

Εϊναι σημαντικά τα εξής:

* Η ερώτηση του ΤΟΣΥΝ προς το ΔΣ. Το ΤΟΣΥΝ μετά τις πιέσεις της κοινής γνώμης ευαισθητοποιήθηκε προς τιμήν του.

* Ο Δήμος απάντησε ταχύτατα επίσης προς τιμήν του.

Μια ερώτηση που αφορά το θέμα της Ξυλοκερατιάς που ξεσήκωσε τόσο θόρυβο.
- Η απόφαση του Δήμου λέει ότι δεν θα επεκταθεί ανατολικά. ΟΚ! Δεν θέλουμε ανατολικά (εννοείται), το Κλέφτικο όμως είναι Δυτικά. Εκεί τι έχει προβλεφθει; Σταματάει εδώ και τώρα η δράση του ορυχείου στο δυτικό του σύνορο;

Ρωτάμε πάντα καλόπιστα


(Χαιρόμαστε που είδαμε την υπογραφή του Δημάρχου τον οποίο τιμάμε, σεβόμαστε και καμαρώνουμε!)

Ανώνυμος είπε...

φίλοι συμπολίτες,

ένα είναι το σίγουρο:πιο επικίνδυνη από την άγνοια είναι η ημιμάθεια.
Και αναπτύσσω την σκέψη μου.
Πολλές φορές άτομα στην κοινωνία της Μήλου γίνονται πρόβατα που καθοδηγούνται από τον εκάστοτε Τσοπάνη (τότε χάνεται η ιδιότητα του ατόμου και υπερισχύει αυτό της μάζας).
Και ο κάθε Τσοπάνης, κάθε φορά στηρίζεται σε ένα μότο, σε ένα σύνθημα, σε μια παράγραφο, άντε σε δυο.
Δεν τον ενδιαφέρει τον Τσοπάνη να ενημερώσει με λεπτομέρεια, να μάθει ο κόσμος την αλήθεια (η οποία φιλοσοφικά μιλώντας, είναι σχετική), τον ενδιαφέρει να πετύχει τον στόχο του.
Τώρα αν ο στόχος του Τσοπάνη περνάει μέσα από επιχειρηματικές κόντρες ή ό,τι άλλο, αυτό είναι άλλο ΘΕΜΑ.
Επί της ουσίας και για να ενημερώνεται σωστά ο κόσμος (γιατί ουσιαστικά μέσα από αυτές τις συζητήσεις πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος και όχι από τους "δημοσιογράφους"), ούτε η παραλία του Τσιγκράδου αλλά ούτε της Φυριπλάκας απέχουν 200 μέτρα από την εκβολή.
Οτιδήποτε άλλο είναι μύθευμα (αυτό που γράφω επαληθεύεται σχετικά εύκολα και όσοι έχουν διαβάσει μέχρι εδώ χωρίς να με έχουν βρίσει, ξέρουν ότι χρειάζεται απλώς ένα τοπογραφικό της περιοχής και τίποτε άλλο).
Για να αποδώσω και τα του καίσαρος τω καίσαρι, όντως στην παραλία του Τσιγκράδου δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορείς να κατέβεις.

Deaf

Ανώνυμος είπε...

ναι φίλε μου, δεν μπορείς να κατέβεις και αυτό σημαίνει πως πρέπει να την μολύνουμε... την πιο όμορφη θάλασσα του νησιού... όσο για την απόσταση μεταξύ Τσιγκράδου και Φυριπλάκας...δεν ξέρω τι λέει το τοπογραφικό της περιοχής, αλλά σίγουρα είναι κοντά...περιορίζεται η θάλασσα σε ένα σημείο...??? από το Τσιγκράδο στην Φυριπλάκα πάς και κολυμπώντας...μην προσπαθούμε να πειστούμε και να κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες και απ'ότι φαίνεται κανένας Μηλιός δεν είναι ευχαριστημένος στο θέαμα αυτο...

Ανώνυμος είπε...

μάλλον δεν γνωρίζεις ότι η "μόλυνση" είναι περλίτης, ίδιο υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένη η παραλία του Τσιγκράδου... φαντάζομαι ότι ξέρεις ότι η ωραιότατη παραλία του Τσιγκράδου είναι τεχνητή, με αποθέσεις περλίτη και ότι το γαλάζιο χρώμα που αποκτά η θάλασσα είναι αποτέλεσμα της αντανάκλασης του περλίτη.
επιπλέον, από την στιγμή που ο περλίτης είναι "μολυσματικός" (που είναι ορυκτό ίδιας σύστασης με την άμμο) γιατί εφημερίδα της μήλου στην πρώτη σελίδα ζητούσε να απορριφθεί περλίτης στο τσιγκράδο για να δημιουργηθεί ξανά η παραλία;

και στο κάτω κάτω γιατί κανένας δεν μιλάει/ δεν τον νοιάζει για την ακαλαισθησία που παρουσιάζει το νησί γενικότερα: μπάζα από οικοδομές-σκουπίδια-πλυντήρια απορριπτόμενα σε έρημικες περιοχές, πέργολες αυθαίρετες, δωμάτια άθλια, βόθροι στον Αδάμαντα που καταλήγουν στη θάλασσα, η μυρωδιά από σκατά που σε πνίγει όταν κατεβαίνεις στο Κλήμα, έργα μέσα στο καλοκαίρι, δημόσιες τουαλέτες σε άθλια κατάσταση, έλλειψη σήμανσης-καθοδήγησης για τους ξένους, ταξί-λεωφορεία στο κέντρο του Αδάμαντα και άλλα πολλά.
Και εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό το θέαμα...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του
τελευταίου φίλου.
Τελικά σε αυτό το νησί τίποτα δεν
πάει σωστά
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ??????
Γιατί δεν ισχύουν οι νόμοι,όπως
ακριβώς δεν ισχύουν σε όλη τη
Ελλάδα.Γιατί αυτοί που πρέπει να
δουν αν κάτι είναι παράνομο κάνουν
τα στραβά μάτια,σε όλους τους τομείς.
Και όπως πάντα κοιτάζουμε τη λεπτομέρεια και τη ουσία την αφήνουμε,κοιτάζουμε να σώσουμε
το δένδρο και αφήνουμε το δάσος
να καίγεται......

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα ότι βοθρολύματα του Αδάμαντα καταλήγουν στον κόλπο. Υπάρχουν αγωγοί που τα διοχετεύουν κι αν ναί, σε ποιά απόσταση επιτρέπεται το μπάνιο; Αναρωτιέμαι μήπως φταίει η Βαρυτίνη και γιά αυτό. Εκτός κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα, επειδή οι βόθροι τυχαίνει να μην ανήκουν σε επώνυμους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ?
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΒΟΛΙΚΟΙ ΒΟΛΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ S&B , THN ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ).

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ (ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ), ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΩΜΑΣΤΕ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙA ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ S&B,ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ S&B, KAI TOSA ALLA, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΜ...

ΑΡΑΓΕ ΜΙΑ , ΔΥΟ Η ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΗ , Η ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΙΛΤΡΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΡΥΧΕΙΑ, ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΜΠΟΥΡΔΕΚΤΑΚΙ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ" ΤΗΣ ΚΑΝΑΒΑΣ ΤΗΣ Σ&Β ...

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΣΚΑΙ, "ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ" ΓΙΑ ΝΑ "ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ" ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΣΝ S&Β ..

KAI ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΚΑΙ Η ΑΓΚΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΙΑ..

ΥΓ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΕΡΠΟΛΙΤΙΜΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΘΑΣΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ήρθε η ώρα να πάς μιά βόλτα aridel23. Ξεκίνα από Παπικινό (με νοτιά) ή Χειβαδόλιμνη (με βοριά) γιά να απολαύσεις το σκουπιδαριό που πηγαινοέρχεται, ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος. Συνέχισε στο Κλέφτικο, όπου θα διαπιστώσεις πως οι ορδές των τουριστων το έχουν βρωμίσει με κάθε λογής σκουπίδια. Περνώντας από Ξυλοκερατιά και Τσιγκράδο ρίξε ένα βρίσιμο στις εταιρείες και προχώρα γιά Αγία Κυριακή και Παλιοχώρι. Αν δεν κρατάς λεφτά επάνω σου ατύχησες. Δεν υπάρχει σπιθαμή γής ελεύθερη να ξαπλώσεις δωρεάν. Αφού πληρώσεις γιά ομπρέλα, απόλαυσε στη διαπασών διεθνή ντάμπα-ντούμπα και εγχώρια σκυλοκαψουροτράγουδα. Επιστροφή Αδάμαντα και στη διαδρομή απολαμβάνεις τα μπάζα,τα παλιοσίδερα και τα ψυγεία που είναι πεταμένα παντού. Πήγαινε γιά μπάνιο απέναντι από τη ΔΕΗ, απόλαυσε καθαρό οξυγόνο από τις καμινάδες της και δροσίσου στο κρυστάλλινο νερό που χύνει εκεί κοντά. Ενας καφές τώρα στην παραλία του Αδάμαντα με τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, τα ταξί, την ηχορρύπανση και το καυσαέριο είναι ό,τι πρέπει. Ανηφορίζεις γιά Καρόδρομο και κάνε μιά στάση στην Αγία Στυλιανή γιά βαθιές ανάσες μυρωδάτου αέρα. Μην ξεχάσεις να έχεις και το ΣΚΑΙ μαζί σου, σίγουρα όλα αυτά θα είναι μιά καλή διαφήμιση. Μιά βόλτα στα καμένα του Προφήτη Ηλία από ψηλά θα βοηθήσει. Ωρα γιά ξεκούραση στο σπίτι, ανοίγεις το κομπιούτερ, μπαίνεις στο blogg και ξαναρίχνεις ένα βρίσιμο στις εταιρείες. Αλήθεια σκέφθηκες ποτέ αν ΕΜΕΙΣ έχουμε μολύνει το περιβάλλον ΜΑΣ και τί ΕΜΕΙΣ πρέπει να κάνουμε; Μάλλον όχι, γιαυτό και σου φταίνε μόνο οι εταιρείες. Πράγματι, ήρθε ο καιρός γιά κινήσεις και η πρώτη είναι να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ από το λήθαργο που μας ρίχνουν μερικοί ξύπνιοι που βρήκαν τον αποδιοπομπαίο τράγο γιά όλα τα στραβά στις εταιρείες.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ..

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 2 :
ΛΥΣΗ 1Η
ΜΗΔΕΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΩΣΤΕ ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΟΤΙΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥ ΠΑΠΙΚΙΝΟΥ, Η Ο ΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΦΥΡΟΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΡΙΝΑ μερη , ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΕΡΟ(ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ, ΠΑΛΙΑ, ΕΙΧΑΝ ΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ? ΄
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΨΑΘΑ ΣΟΥ(ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 50{ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ}ΑΠΟ ΤΙΣ 75 ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΜΙΑ 20 ΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ) ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΝΑ ΝΕΡΑΚΙ, Η ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΑ..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΤΟΥ ΑΔΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΣΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΟΡΗΓΙΑ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΟ)ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ{ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΟ Κ.Υ.Μ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ) ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΤΗΣ ΝΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΘΕ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΕΥΒΟΙΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΛΛΑ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ).

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΥΒΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 5-6 ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ, Η ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ , ΠΗΓΗ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ..

ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ Η ΜΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΩ ΤΩΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΩ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙ..ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ Η Ι.Χ. ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΡΑΒΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΡΦΗ, ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΚΤΑΙΟΝ, Η ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ..

ΛΥΣΗ 2Η

ΙΣΟΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ ΔΡΑΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΟΥΤΟΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ .

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΩΣ ΠΟΛΙΤΗ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ "ΜΠΛΕΞΙΜΟ", ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ..(ΟΠΩΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ..)

ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΠΛΕΞΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ..ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ.ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΑΙ Η Ο ΚΑΘΕ ΣΚΑΙ ΒΡΕΙ Η ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ,ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΑΦΟΡΜΗ(ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ) ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΝΑ ΞΕΝΕΡΩΝΩ..

ΤΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Κ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΕΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ, ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ..

ΥΓ: ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η ΦΟΡΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ. ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΥΛΙΖΕΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

arisdel23

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ακούστηκαν λύσεις και μάλιστα δύο. Το πρόβλημα δεν λύνεται με μηδέν ανάπτυξη. Τότε θα ήταν καλύτερο να επιστρέψουμε στα δέντρα μαζί με τους πιθήκους. Ανάπτυξη θέλουμε και χρειαζόμαστε γιά το νησί μας. Εμένα μου πάει η δεύτερη λύση, η ισόρροπη ανάπτυξη. Και τουρισμός και ορυχεία. Ας ρίξουμε και μιά ματιά τί έπαθαν αλλού που εξαρτώνται μόνο από τον τουρισμό. Πρέπει όμως να καταλάβουμε και να το χωνέψουμε ότι η ανάπτυξη επηρεάζει το περιβάλλον. Ακόμη κι ο τουρισμός. Και ιδιαίτερα η χειρότερη μορφή του, ο μαζικός, που φαίνεται να είναι και το πρότυπό μας.
Καιρός να σταματήσουν οι υστερίες, το κυνήγι των μαγισών και το κατιναριό που πάει σύννεφο. Να αποφασίσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ γιά τον τόπο μας και ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. Με τις εταιρείες μέσα και όχι στην άκρη. Με αμοιβαίο σεβασμό και καθαρό μυαλό. Και κυρίως όχι με καθοδήγηση από κάποιους που το μόνο που ξέρουν είναι να πιπιλάνε την καραμέλα ενάντια στις εταιρείες. Καιρός να βγάλουν την καραμέλα και να μας πουν και καμμιά πρόταση γιά το μέλλον. Που να μας αφορά όλους κι όχι μόνο την πάρτη τους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΄΄ΤΟ ΕΘΑΨΕ΄΄ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΄΄ΠΑΙΔΙΑ΄΄ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΝΩ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ!!!!!!ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ;

Ανώνυμος είπε...

terma ta psemata kai h propaganda.
o toyrismos einai pio ypia morfh anaptyxhs apo ths etaireies.
oi kremastoi kypoi toy ag kwnstantinoy to apodhkneioyn.
esxos me toys baltoys pia,anaxia an8rwpakia poy xafiedizoyn gia to merokamato.
kai h santorinh etaireies eixe,poy ths edioxan,den nomizw na peinane meta apo tosa xronia.
kapoioi fwnazoyn giati ladonontai,ta masane gia na yperasphzontai ths etaireies.
aisxos

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τους μπέρδεψες με τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας; Νταβαντζήδες στο blogg δεν θέλουμε. Εδώ είναι ελεύθερος χώρος κατάθεσης απόψεων και θα τον διαφυλάξουμε. Δεν βρίζουμε εδώ αμόρφωτε.

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.