Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Για την εξημέρωσή μας


Ο Αλέξανδρος και η Κατερίνα είναι δύο νεογέννητα φωκάκια τα οποία βρέθηκαν σε σπηλιές της Κιμώλου. Η μη κυβερνητική οργάνωση mom ζητά από όσους θέλουν να βοηθήσουν στην επιβίωση του απειλούμενου με εξαφάνιση μοναδικού θηλαστικού να τα υιοθετήσουν (http://www.mom.gr/displayITM1.asp?ITMID=230).Η υιοθεσία κάποιας από τις μικρές φώκιες από σχολεία ή οργανώσεις τουριστικών επιχειρήσεων ή άλλο σύλλογο ή άτομα θα βοηθούσε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τον διαχωρισμό από εκείνους που θεωρούν την θάλασσα ιδιοκτησία τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://tera-amou.pblogs.gr/2009/01/to-xerw-ma-de-ginetai-alliws.html

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.