Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

blogoλόγια για τη Μήλο

Στα blogs υπάρχουν αρκετές αναφορές για τη Μήλο. Πάντα έχει ενδιαφέρον να μαθαίνεις τι λένε οι επισκέπτες σου ή οι πελάτες σου. Παραθέτω μια μικρή ανθολόγηση.

Στο ( http://karaoulis.blogspot.com/2008/08/2008.html) διαβάζουμε <Το νησί της Θεάς Αφροδίτης, δικαιώνει τον κάθε επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο νησί!! Τα σχόλια περισσεύουν όταν προβάλλονται οι πανέμορφες εικόνες του νησιού.Εύχομαι να τις απολαύσετε όπως και εγώ!!!>
...................................................................................
Στο e-camping.gr γίνεται κριτική σε κάμπινγ και υπάρχουν και για αυτό στην Αχιβαδόλιμνη αρκετά σχόλια. Απόσπασμα παρακάτω..
(http://www.e-camping.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=50#)
< κομψί - κομψά
Λοιπόν από οτι διαβάζω οι γνώμες διίστανται . Κατ' αρχάς το νησί είναι πανέμορφο και συνίσταται γενικότερα. Ειδικότερα για το camping τώρα ... Καθαρό σε γενικές γραμμές , με μπόλικο χώρο και σκία (τεχνητή αποκλειστικά δυστυχώς) , πισίνα (αχρείαστη αλλά την πληρώνεις ) , τρομερή θέα , ακριβό εστιατόριο ( και με προσθήκη εξτρα συστατικών, όπως ένα κομμάτι πλαστικού , στη χωριάτικη , αν κ οφείλω να πω πως ο αφεντικός ζήτησε συγνώμη και δεν πλερώκαμε τελικώς ) . Στο ζουμί , ακριβό (10 γιουρος περ ντέι για σκηνή και αμάξι μέσα ) και δυστυχώς μηδενική cultura campista ..... >

..................................................................
Ο (http://spaceodditiesredux.blogspot.com/2008/07/blog-post_30.html )δεν φαίνεται και ενθουσιασμένος, αλλά και δεν λέει τι περίμενε.
<Τι μου έμεινε:1) Μπλαμπλα μπλα μπλαμπλαμπλα πιτταράκια μπλαμπλα μπλα 2) ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!>
.....................................................................................
Ύμνοι ακόμη και στα σχόλια που υπάρχουν στο (http://asmilisoume.blogspot.com/2008/06/blog-post_18.html)
<Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για το νησί της Αφροδίτης που τόσο αγάπησα αλλά ό,τι κι αν πω λίγο θα μου φανεί.. μόνο αν πάτε μην παραλείψετε να κάνετε το γύρο τουνησιού με το καραβάκι.. μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε μαγευτικές παραλίες που δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε με αναρρίχηση>
....................................................................................
Εγκωμιαστική παρουσίαση και στο (http://taxidiaris.blogspot.com/2008/09/milos-island-of-venus-greece.html) με φώτο και βίντεο. <καρούλια τα φιλμ που χάλασα στη Μήλο. Μαγευτικό νησί>
.....................................................................................
Το (http://hungryforhungry.blogspot.com/2008/03/blog-post_9348.html) είναι σκέτη διαφήμιση. ............< Ανακάλυψα στην Πελεκούδα το πανέμορφο κατάλυμα της πολύ φιλόξενης Μαίρης Οικονόμου (που τη θεωρώ πια φίλη μου) και της κόρης της Τάνιας, με κάτι ιδιαίτερο και αλλιώτικο σε κάθε του δωμάτιο, εξαιρετικό φαγητό σε 2-3 εστιατόρια (ο μάγειρος του «γιαλού» ήταν πολύ επινοητικός), ένα απίθανο μπαρ κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα (κάποια τραπέζια βρίσκονται σε μια εξεδρα), που δυστυχώς δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω γιατί έκλεισε – ήταν Σεπτέμβρης βλέπετε, ακόμα ένα μπαρ (που ευτυχώς δεν έκλεισε :-D) και ... καθόλου άνεμο .... Φάγαμε γενικά πολύ καλά, και ιδιαίτερα στην «Αρχοντούλα» στην Πλάκα, στην «Εργίνα» στην Τρυπητή (κοντά στην Πλάκα), στο «Γιαλό» στα Πολλώνια και ψάρι στο «Αρμενάκι», επίσης στα Πολλώνια. Πήγα για μια εβδομάδα, έμεινα πάνω από δύο, αλλά δε γύρισα όλο το νησί. Θα ξαναπάω - και για να δω το υπόλοιπο, και για να ξαναδώ κάποια τοπία του και για να αναζωογονηθώ στα Πολλώνια.>
.....................................................................................
< Αγαπημένος προορισμός για μένα αλλά και το ομορφότερο νησί για μένα η Μήλος ήταν τόσο όμορφη.Δεν είχε καθόλου αέρα και τα βράδια στον Αδάμαντα ήταν μια απόλαυση.
Το ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα ήταν θεσπέσιο αλλά και από άλλα σημεία του νησιού ήταν ένα όνειρο.Στο Κλήμα και στο Σαρακήνικο έκανα μπάνιο και αρκετή ηλιοθεραπεία.
Γνώρισα ανθρώπους που συζητώντας μαζί τους κατάλαβα την αγάπη τους γι' αυτό το όμορφο νησί. Ότι και να πω για την Μήλο είναι σχεδόν τίποτα.
Έφτιαξα και ένα βιντεάκι εκτός από τις φωτογραφίες να δείτε την ομορφιά της>
http://glykia-zoi.pblogs.gr/2008/08/ola-ta-omorfa-teleiwnoyn.html
.....................................................................................
<Κατά τ’ άλλα, μια φιλική συμβουλή είναι να μην πάτε ποτέ στη Μήλο ασυνόδευτοι. Το λιγότερο που θα νιώσετε είναι λεπροί, μιας και από ό,τι φαίνεται σε αυτό το νησί όλοι πάνω δυο-δυο και μάλιστα αυστηρά του αντίθετου φύλου (εξαίρεση αποτέλεσαν κάτι λεσβίες στο Σαρακήνικο). Όλοι μου έλεγαν: «Που τρέχεις στο Ζευγαρονήσι!!», αλλά εγώ δεν τους πίστευαν. Εεεεεε τελικά και λίγα έλεγαν…....Στα παραλειπόμενα του ταξιδιού ήταν η κρουαζιέρα του Γύρου της Μήλου με πλοιάριο, που ναι μεν ήταν ανεπανάληπτη, αλλά κονόμησα δε μια ωραιότατη ηλίαση-ίλιγγο που με οδήγησε με επιτυχία στο ΚΥ Μήλου. Ευτυχώς με ανέλαβε μια ωραία και συμπαθέστατη γιατρός που με έβαλε κάτω και με εξέτασε αναλυτικότατα> (http://greecerella.blogspot.com/2008/08/o-vk.html)

1 σχόλιο:

PN είπε...

Αχ μου θυμίσατε τις περσινές μου διακοπές! Αυτό πάντως με το Ζευγαρονήσι...είναι μια απέραντη αλήθεια!!! Και οι γάτες δυο-δυο πάνε εκεί! Χαχαχα!!

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.