Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΡΩΜΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Ρωμαϊκό θέατρο της Ασπένδου (Αττάλεια) βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από όλα τα σωζόμενα αρχαία θέατρα και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τα αρχαία θέατρα που είναι λίγο ή πολύ κατεστραμμένα.
Το Ρωμαϊκό θέατρο της Ασπένδου θεωρείται πρότυπο και για το δικό μας αρχαίο θέατρο το οποίο τώρα αναστηλώνεται μερικώς.
Οι ζημιές τις οποίες έχει υποστεί ,το δικό μας αρχαίο θέατρο ,είναι τεράστιες, αρκεί να σκεφθεί κανένας ότι στην ορχήστρα του λειτουργούσε ασβεστοκάμινο ! Έτσι το τελικό αποτέλεσμα θα απέχει βέβαια από το «πρότυπο» ( φωτογραφία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.