Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Δόμηση

Φίλος με υπογραφή ΑΝΑ-ΓΝΩΣΤΗΣ έστειλε το παρακάτω κείμενο।

Η κοινωνία της Μήλου και των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων, πρέπει να προετοιμαστεί για σαρωτικές αλλαγές στους όρους δόμησης। Συγκεκριμένα, πληθαίνουν οι ενδείξεις για επικείμενη ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαγόρευση για δόμηση εκτός οικισμού, καθώς και για απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας σε απόσταση 100 μέτρων από τον αιγιαλό.
Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής απόφασης έχει προφανείς δραματικές συνέπειες στην περιουσική μας κατάσταση। Οι ιδιοκτησίες θα απαξιωθούν, θα υποτιμηθούν ραγδαία και θα ελαχιστοποιηθεί η εμπορευσιμότητά τους.
Ανεξάρτητα από την στρατηγική στόχευση μιας τέτοιας απόφασης, (αναδιανομή γης σε ορίζοντα 10ετίας προς όφελος μεγάλων πολυεθνικών για ανάπτυξη οργανωμένων οικιστικών projects), οι τοπικές αρχές, νυν και μελλούμενες, αλλά και όλες οι συλλογικές εκφράσεις της Μήλου και των Κυκλάδων πρέπει να δράσουν άμεσα, συγκροτημένα και σοβαρά।
Λέμε ΝΑΙ στον εξορθολογισμό των όρων δόμησης, ακόμη ΚΑΙ ΜΕΣΑ στους οικισμούς (αναγκαία προσρμογή ώστε να αποφύγουμε να δούμε τους οικισμούς μας σαν τους Αμπελοκήπους), αλλά λέμε ΟΧΙ στην απαξίωση και εξαφάνιση των περιουσιών μας.
ΑΝΑ-ΓΝΩΣΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έτσι καταστράφηκε η Αττική (και όχι μόνο)για να κερδήσει ο καθένας.Μακάρι να βρουν το θάρρος οι πολιτικοί να κοιτάξουν πέρα από το δος ημίν σήμερον.... και ας χάσεις εσύ, άλλοι μεθαύριο θα κερδήσουν.

Ανώνυμος είπε...

EINAI ETΣΙ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ΄;

Ανώνυμος είπε...

Οι επίδοξοι δημοτικοί άρχοντες (όλο και πληθαίνουν) δεν θα ενημερώσουν τον κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

Πριν μερικες μερες,ειχε η τηλεοραση μια εκπομπη για τον παπα Γωργη τον Πειρουνακη,που οσοι δεν το ξερουν ηταν απο τη Μηλο
Κανενας φορες δεν εχω ακουσει να τιμα το συγκεκριμενο τεκνο του νησιου μας.
Το μονο που ηξεραν να κανανε δημοτες τον Μικρουτσικο τη Βοσου και δεν ξερω ποιους αλλους ανικανους.
Δεν τα παω καλα με τους παπαδες (αθεος γαρ) αλλα ο παπα Γιωργης δεν ηταν παπας,ηταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ανταρτης

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΜΗΛΙΩΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΑΕΙ Η ΜΗΛΟΣ

ΣΚΕΨΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΞΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΕΙΡΟΥΝΑΚΗ...

ΧΑΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Η Μήλος είναι:
......Για το κράτος ένα νησί στα τόσα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, και έτσι με ανακούφιση το παραδίδει στις εταιρίες για εκμετάλλευση, νίπτοντας τα αδέξια χέρια του
.....Για τις εταιρίες ιδανικός τόπος άντλησης κερδών, χωρίς ιδιαίτερες οχλήσεις
......Για εμάς που γεννηθήκαμε και φιλοδοξούμε και να πεθάνουμε εδώ, είναι ο κόσμος όλος και απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για το παρόν και το μέλλον του.
Ο διάλογος μας είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε την απελπισία του αφόρητου ρεαλισμού που μας έχουν φορέσει και να ανιχνέσουμε τις δυνατότητες μας, τι θέλουμε για αύριο, ποια τα όπλα μας, ποιους πόρους και από που και πως θα τους απαιτήσουμε.
Απαιτείται δικό μας, προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης, από την κοινωνία για την ίδια και δέσμευση από όλους μας.